Říká se mu zamilovaný koláč a recept je francouzský. Můžete si ho upéct i doma. Jak se to dělá, nám názorně předvedl pan šéfcukrář Jaroslav Béza z pekařství a cukrářství Petite France.
Budeme potřebovat:
na těsto linecké: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, vejce
Tip: Pokud se vám těsto nechce dělat, můžete si korpus koupit. Tím vše zjednodušíte.
na náplň: 100 g másla, 50 g cukru moučky, 250 g hořké čokolády (50%), 250 g smetany, 200 g rozinek, 300 g vlašských ořechů
Postup
1) Začneme tím, že v kulaté formě upečeme korpus.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2019/10/1-p1010644zzzzz-768x559.jpg)
2) V hrnci rozpustíme cukr s máslem. Musíme dát pozor, abychom směs nespálili.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2019/10/2-p1010640-768x576.jpg)
3) Do rozehřátého cukru s máslem přidáme čokoládu, v našem případě čokoládové vločky, ale už nevracíme na plotnu.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2019/10/3-p1010656-768x576.jpg)
4) Čokoládu šleháním rozpustíme buď dohladka, nebo můžeme nechat i kousky.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2019/10/4-p1010660-768x577.jpg)
5) Poté přilijeme smetanu a zakvedláme metlou.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2019/10/5-p1010658-768x576.jpg)
6) Přisypeme rozinky a ořechy zamícháme.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2019/10/6-p1010662-768x576.jpg)
7) Teď už jen vylijeme do korpusu a počkáme, až náplň ztuhne.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2019/10/7-p1010666-768x576.jpg)
Text i foto: Eva Hořánková
![Jaroslav Béza z pekařství a cukrářství Petite France](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2019/10/p1010677-768x577.jpg)