Luxusní krůta s kaštanovou nádivkou

Chcete-li si zahrát na opravdu velkého kuchaře a naservírovat svým blízkým recept, za který by se nestyděla ani prvotřídní restaurace, zde je tip pro vás.

Budete potřebovat

asi 4 kg krůty, 500 g jedlých kaštanů, 100 g slaniny, 200 g krůtích jater, 20 g másla, 25 g sušených brusinek, 100 ml portského vína, 250 g mletého masa, 500 ml drůbežího vývaru, 200 g bílého pečiva, 3 vejce, 2 lžíce petrželky, kůra z pomeranče, sůl, pepř

Je samozřejmě možné použít i jednotlivé porce krůty a nádivku upéci ve stejném pekáči samostatně.

Nádivka

Oloupané kaštany vložte do vývaru, vařte asi 30 minut a nechte okapat.

Slaninu a játra pokrájejte na malé kousky, zvolna osmažte na másle a játra rozmačkejte vidličkou.

Brusinky namočte do poloviny vína a nahrubo posekejte do nádivky.

V míse smíchejte nasekané kaštany, játra se slaninou, mleté maso, vejce, pečivo namočené ve vývaru, petrželku a pomerančovou kůru. Osolte, opepřete a smíchejte se zbylým vínem.

Nádivkou naplňte krůtu, dobře uzavřete, nožky svažte režnou nití a vložte do

trouby předehřáté na 200 °C. Zprudka zapečte, přilijte asi polovinu vývaru.

Teplotu stáhněte na 170 °C a pečte za častého přelévání vypečenou šťávou

Pokud se šťáva rychle vypéká, dolévejte horký vývar.

Štítky: , ,

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Žena po klinické smrti popsala setkání s andělem
enigmaplus.cz

Žena po klinické smrti popsala...

Málem se kvůli opilému známému utopila, naštěstí se ji...
Turistický průvodce Prahou roku 1780: Uvítají vás kupy odpadků i nová promenáda
epochanacestach.cz

Turistický průvodce Prahou roku...

Anglický turista...
Hrad Houska a Máchův dopis: Obyčejný podvrh?
epochanacestach.cz

Hrad Houska a Máchův dopis:...

Hrad Houska se těší...
Temné osídlování Ameriky: Celé rodiny prostě zmizí
epochaplus.cz

Temné osídlování Ameriky:...

Ostrůvky americké Virginie a Severní...
Jste ve vztahu svobodní?
nasehvezdy.cz

Jste ve vztahu svobodní?

O jakou svobodu tady jde, co se tím...
Jatýrka jako delikatesa
nasehvezdy.cz

Jatýrka jako delikatesa

Hlavně hovězí a vepřová jsou v naší kuchyni nejznámější v...
Obludárium Jurského světa: Který byl největší či nejdravější?
epochalnisvet.cz

Obludárium Jurského světa: Který...

Dinosauři sice žili před desítkami miliony...
Talentovaný Kilián Ignác Dientzenhofer riskoval krk při likvidaci pruské miny
epochaplus.cz

Talentovaný Kilián Ignác...

Všestranně nadaný Kilián Ignác Dientzenhofer  zvládne vystudovat latinu na malostranském jezuitském...
Jak se bránit internetovým vyděračům?
21stoleti.cz

Jak se bránit internetovým...

Byť je virtuální svět od toho reálného v mnohém...
0 shares