Trochu jiná bábovka

Je tu podzim, čas barev, a tak jsme pro vás vybrali recept na hravou barevnou bábovku, která potěší, a možná vyvolá i úsměv na rtech.

Čas přípravy: 75 minut; čas pečení: 120 minut

Ingredience: 2 x 300 g tuku s máslovou příchutí, 2 x 300 g cukru, 2 balení vanilkového aroma, 2 x 6 vajíček, 2 x 400 g polohrubé mouky, 2 x 50 g mletých lískových oříšků, 2 x 30 g kakaa, 2 balíčky kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 2 x 150 ml mléka, 200 g marcipánové hmoty, zelené a oranžové potravinářské barvivo, 2–3 lžíce pomerančového džusu, 200 g moučkového cukru, kuchyňské papírové utěrky

1) Nejlepší je péct bábovky postupně. Pro začátek si předehřejte troubu na 180 °C (160 °C horkovzdušnou). Formu vymažte tukem a vysypte moukou.

2) Tuk, cukr a vanilkový lusk vyšlehejte ručním mixérem a postupně přidávejte vejce. Do těsta přidejte mouku, mleté lískové oříšky, kakao, prášek do pečiva a špetku soli, postupně do těsta přilévejte i mléko.

3) Těsto poté nalijte do připravené formy na bábovku a vložte do spodní části předehřáté trouby na cca 60 minut. Následně ji nechte vychladnout, dokud se neuvolní z formy, a poté ji dejte vychladnout do lednice.

4) Mezitím si obarvěte nazeleno marcipán, který vytvarujete do silných listů a stonků. Dlouhým nožem zarovnejte vrchní plochu obou bábovek, aby se daly hladce položit na sebe. Poté z nich vytvořte dýni. Otvor uprostřed bábovek vyplňte kuchyňskou papírovou utěrkou tak, aby marcipánový stonek držel co nejlépe.

5) K výrobě oranžové polevy rozmíchejte pomerančový džus s oranžovým potravinářským barvivem a moučkovým cukrem do krémové konzistence. Následně jím přelijte dýňovou bábovku. Zaschlá poleva připevní stonek k bábovce a budete moci vytáhnout papírovou utěrku.

Připraveno podle blogerky Elly www.bohynekuchyne.cz.

Štítky:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Kravařsko historické i přírodní
epochanacestach.cz

Kravařsko historické i...

S životem Palackého...
Hexhamský vlk: nadpřirozené monstrum, nebo pouhá legenda?
enigmaplus.cz

Hexhamský vlk: nadpřirozené...

Hexhamshire je klidná oblast Anglie plná...
Úspěch českého SPACE týmu společnosti Atos
21stoleti.cz

Úspěch českého SPACE týmu...

Český SPACE tým společnosti Atos se bude podílet na...
Pohřeb britské panovnice Viktorie: Rakev s královnou málem převrátili splašení koně
epochalnisvet.cz

Pohřeb britské panovnice Viktorie:...

Smuteční procesí se zastaví, aby mohly být...
Existenci slavného impéria uzavřel přestárlý povstalec
epochaplus.cz

Existenci slavného impéria...

Prosperitu vystřídají zmatky, slavné impérium už má nejlepší...
5 tipů, jak přečkáte zimu ve zdraví
nasehvezdy.cz

5 tipů, jak přečkáte zimu ve...

I když nepatříte mezi milovníky sněhu a lyžování...
Pro DNA do knihovny
epochaplus.cz

Pro DNA do knihovny

Jak zrychlit a zpřesnit stanovení diagnózy u...
Těšínsko plné kontrastů
epochanacestach.cz

Těšínsko plné kontrastů

A už jste slyšeli o...
Velkého bohéma Bolka Polívku zkrotila až jeho poslední partnerka!
nasehvezdy.cz

Velkého bohéma Bolka Polívku...

Na každého jednou dojde, a stalo se...
0 shares