Roláda s příchutí ořechů a brusinek chutná čertvě upečená i studená, nakrájená na tenké plátky.
Ingredience
750 g telecí kýty
2 lžíce sušených brusinek
3 lžíce rumu
2 lžíce mandlí
1 lžíce mletých vlašských ořechů
200 g plátků slaniny
2 jarní cibulky
2 lžíce másla
1 rohlík
3 lžíce mléka
1 vejce
tymián
sůl
pepř
Postup
Brusinky namočíme do rumu. Rohlík nakrájíme na kousky a přelijeme mlékem. Kýtu nakrájíme na dva velké pláty. Naklepeme je, nasolíme, opepříme a dáme tymián.
Na másle osmahneme jarní cibulku, pak přidáme 2 plátky slaniny, brusinky, vejce, nasekané mandle, ořechy, rohlík a dochutíme.
Pláty na sebe položíme tak, aby z 1/3 ležely přes sebe, pak na ně naneseme směs a vše stočíme do rolády, kterou obalíme slaninou. Zabalíme ji do alobalu a pečeme při 180 °C. Za 20 minut roládu otevřeme, podlijeme výpekem a otevřenou ještě 20 minut dopékáme.