Říká se mu zamilovaný koláč a recept je francouzský. Můžete si ho upéct i doma. Jak se to dělá, nám názorně předvedl pan šéfcukrář Jaroslav Béza z pekařství a cukrářství Petite France.
Budeme potřebovat:
na těsto linecké: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, vejce
Tip: Pokud se vám těsto nechce dělat, můžete si korpus koupit. Tím vše zjednodušíte.
na náplň: 100 g másla, 50 g cukru moučky, 250 g hořké čokolády (50%), 250 g smetany, 200 g rozinek, 300 g vlašských ořechů
Postup
1) Začneme tím, že v kulaté formě upečeme korpus.

2) V hrnci rozpustíme cukr s máslem. Musíme dát pozor, abychom směs nespálili.

3) Do rozehřátého cukru s máslem přidáme čokoládu, v našem případě čokoládové vločky, ale už nevracíme na plotnu.

4) Čokoládu šleháním rozpustíme buď dohladka, nebo můžeme nechat i kousky.

5) Poté přilijeme smetanu a zakvedláme metlou.

6) Přisypeme rozinky a ořechy zamícháme.

7) Teď už jen vylijeme do korpusu a počkáme, až náplň ztuhne.

Text i foto: Eva Hořánková
