Rychlá krevetová polévka

Uvařit krevetovou polévku není žádná věda. Postačí jen několik základních ingrediencí a za několik minut máme hotovo.

Ingredience

1 l kuřecího vývaru
1 mladý pórek
2 hlavičky středních žampionů
3 stroužky česneku
150 ml bílého vína
200 g vyloupaných krevet
sůl
zelená petrželka na ozdobu

Postup

Do kuřecího vývaru vlijeme víno a povaříme v nich na plátky nakrájené žampiony.

Přidáme nakrájený pórek na kolečka, celer, prolisovaný česnek, osolíme a přivedeme do varu.

Pak přidáme vyloupané krevety. Mohou být i s ocásky. Můžeme použít čerstvé nebo klidně i mražené. Polévku krátce povaříme a před podáním dozdobíme petrželkou a dosolíme.

Štítky: , ,

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

0 shares