V této vegetariánské verzi supluje bílkovinu zelená čočka a cizrna, která chuťově doplňuje rajčata i brambory s řapíkatým celerem. Klidně uvařte toto jídlo z dvojnásobné dávky, určitě si nikdo nebude stěžovat ani druhý den, kdy se skvěle rozleží.
Ingredience
300 g brambor
3 řapíkaté celery (200 g)
2 stroužky česneku
1 menší cibule
2 lžíce olivového oleje (extra virgin)
2 ks bobkového listu
140 g zelené čočky
400 g krájených rajčat
400 g předvařené cizrny
350 ml vody
1 hrst hladkolisté petržele
sůl
pepř
Postup
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na menší plátky. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a bobkové listy a opékejte 2 min na středním stupni.
Přidejte brambory, celer a česnek, promíchejte a restujte 4 min. Přimíchejte zelenou čočku, rajčata a cizrnu, zalijte vodou, přiklopte a nechte vařit asi 25 min, až čočka změkne. Dochuťte solí a pepřem a posypte nadrobno nasekanou petrželkou.