Domů     Sladké dobroty nejen pro návštěvy
Sladké dobroty nejen pro návštěvy
1.7.2024

Rozhodli jste se upéci něco dobrého a nemůžete se rozhodnout? Máme pro vás pár tipů, jak potěšit mlsné jazýčky.

Cannoli siciliani (viz úvodní foto)

(15 až 20 porcí)

200 g mouky, 20 g změklého sádla nebo másla, 1 lžička neslazeného kakaového prášku, 1 lžička skořice, 1 lžička jemné soli, 1 vejce (asi 50 g), 35 g moučkového cukru, 50 ml vína marsala (lze nahradit vínem cherry nebo madeirou), olej na smažení

Na náplň: 500 g ricotty (ideálně z ovčího mléka), 180 g cukru, 60 g nasekané hořké čokolády, nasekané pistácie, kandované ovoce a moučkový cukr na ozdobu

1) V míse smíchejte prosátou mouku s cukrem, solí, kakaem a skořicí. Přidejte změklé máslo a vejce a zapracujte je do mouky.

2) Poté přilijte 50 ml vína marsala a vypracujte hladké a elastické těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odpočinout do lednice.

3) Mezitím si připravte náplň. Ricottu dejte do misky, přidejte cukr a důkladně promíchejte (ricotta z ovčího mléka se používá proto, že je sušší, pokud budete mít z kravského nechte ji předem okapat). Chcete-li ji mít ještě krémovější, propasírujte ji.

4) Jakmile je ricotta dokonale hladká, přidejte 1 lžíci nasekaných pistácií, 2 lžíce nasekané čokolády a 1 lžíci nasekané kandované pomerančové kůry. Promíchejte, zakryjte fólií a dejte do lednice.

5) Těsto položte na lehce pomoučený vál a vyválejte z něho co nejtenčí plát. Vykrajovátkem o průměru 10–12 cm vykrajujte kolečka, která natočte na cukrářské trubičky. Spoj potřete vodou a prstem dobře stlačte.

6) Smažte ve velké vrstvě oleje na 160 °C dozlatova. Při smažení by se měly na těstě utvořit puchýřky. Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce. Po zhruba 5 minutách stáhněte cannoli z trubiček a nechte je vychladnout na mřížce.

7) Nyní už je stačí naplnit ochucenou ricottou a oba konce namočit do nasekaných pistácií a posypat moučkovým cukrem.

Cannoli se doporučuje plnit až těsně před podáváním, protože jinak trubičky zvlhnou. Aby se tak nestalo, museli byste vnitřek vylít čokoládou. Samotné trubičky vydrží při pokojové teplotě přikryté utěrkou až týden, krém uchováte v chladničce.

Doba přípravy 90 minut

Náročnost 2

Tarte Tropézienne

(10 porcí)

Na koláč: 250 g hladké mouky, 20 g droždí, 80 ml teplého mléka + 1 polévková lžíce na polevu, 25 g cukru, špetka jemné soli, 80 g změklého másla, 2 vejce + 1 žloutek na polevu, ½ lžíce cukru na polevu, 90 g perlového nebo krystalového cukru

Na náplň:

410 ml + 4 lžíce plnotučného mléka, ½ lžičky práškové želatiny, 4 žloutky, 90 g cukru, 40 g hladké mouky, 12 g kukuřičného škrobu, 2 polévkové lžíce pomerančové květové vody (dostanete ji v orientálních potravinách, ale můžete vynechat), 360 ml husté smetany ke šlehání.

1) Do mouky v míse rozdrobte droždí a promíchejte s cukrem. Přidejte vejce, teplé mléko a sůl a hněťte asi 15 minut buď ručně nebo hnětacím hákem v robotu. Přidejte postupně nakrájené máslo propracovávejte ještě asi 10 minut.

Mísu zakryjte utěrkou a nechte těsto na teplém místě kynout asi 2 hodiny. Pak je znovu propracujte a uložte do lednice asi na 2 hodiny.

2) Ruce lehce pomoučněte a těsto vyklopte na velký plech vyložený pečicím papírem (můžete je rozdělit i na dva díly). Prsty je vyrovnejte a trochu zastrčte strany, abyste získali briošku kulatého tvaru. Nechte znovu kynout na teplém místě další hodinu.

3) Předehřejte troubu na 200 °C. Zbytek mléka smíchejte se žloutkem a cukrem a touto směsí potřete povrch koláče.

4) Vršek posypte perličkovým cukrem a pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 180 °C. Pokračujte v pečení 10 minut. Vyjměte koláč z trouby a nechte asi 5 minut vychladnout na plechu, poté přendejte na mřížku, aby úplně zchladl.

5) Nyní je čas na krém. Mléko v rendlíku přiveďte k varu na středním plameni a odstraňte z tepla. Práškovou želatinu rozmíchejte v 1 lžíci studené vody, plátkovou namočte do misky se studenou vodou.

6) Mezitím smíchejte žloutky a cukr ve střední míse a šlehejte až zesvětlá. Přidejte mouku a kukuřičný škrob a znovu šlehejte, aby se ingredience spojily. Do této směsi nalijte mléko, dobře prošlehejte a vše nalijte zpět do rendlíku.

7) Na mírném ohni za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Odstraňte z ohně a přidejte želatinu, dobře promíchejte metličkou. Jakmile směs vychladne, přidejte vodu z pomerančových květů.

8) Smetanu vyšlehejte do tuha. 1 šálek šlehačky přidejte do pudinkové směsi a dobře promíchejte, abyste odstranili hrudky. Pak přidejte zbytek šlehačky a jemně promíchejte, aby byla směs hladká.

9) Vroubkovaným nožem rozřízněte koláč vodorovně na polovinu. Pomocí cukrářského sáčku naneste krém na spodní část tak, aby zůstalo více uprostřed než po stranách. Přiklopte horní částí a dejte do lednice nejméně na hodinu, ale lepší je koláč druhý den.

Doba přípravy 90 minut + kynutí

Náročnost 2

Tarte Tropézienne, jak je z názvu patrné, vznikl v Saint-Tropez.

Vymyslel ho polský cukrář Alexandre Micka v roce 1955. Je to vlastně kulatá brioška plněná krémem s vůní pomeranče a posypaná perličkovým cukrem.

Říká se, že když ho ochutnala Brigitte Bardot, jeho sláva se rozletěla do světa. Jestli je to pravda, nevíme, ale zato nám připomíná takzvaný pražský koláč, který se u nás prodává už pěkně dlouho.

Soffioni

(6 porcí)

150 gramů mouky, ⅛ lžičky soli, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce krystalového cukru

Na náplň 2 vejce, 5 lžic krystalového cukru, 1 citron nastrouhaný, 200 g sýra ricotta, 1 lžička vanilkového extraktu, ¼ lžičky citronové šťávy, 1 polévková lžíce krupicového cukru volitelně

1) Nejdřív si připravte těsto. Ve střední míse smíchejte mouku se solí. V jiné větší míse rozšlehejte vejce metličkou, dokud se bílek a žloutek nespojí. Zašlehejte olej a 3 lžíce krupicového cukru.

2) Přidejte prosátou směs mouky a soli a nejprve vařečkou těsto promíchejte a poté rukama hněťte, dokud se všechny suroviny nespojí a těsto není hladké.

3) Z těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do chladu.

4) Připravte si náplň z ricotty. 2 žloutky oddělte od bílků a žloutky a bílky dejte každý zvlášť.

5) Do mísy se žloutky přidejte 5 lžic cukru a ¼ lžičky citronové kůry. Ručním šlehačem míchejte, dokud není směs nadýchaná a světlá (asi 5 minut).

6) Přidejte ricottu, 1 lžičku vanilkového extraktu a pokračujte ve šlehání, dokud nebude krém hladký.

7) Do mísy s bílky přidejte ¼ lžičky citronové šťávy a pomocí ručního mixéru ušlehejte bílky do tuhého sněhu. Stěrkou pomalu vmíchejte bílky do krému .

8) Předehřejte troubu na 200 °C. Formu na muffiny lehce poprašte trochou mouky. Těsto vyndejte z lednice a rozdělte na 6 dílů.

9) Vál a pracovní plochu lehce poprašte moukou a každý kousek těsta rozválejte do čtverce. Nemusí být dokonalé. Čtverce vložte do formy na muffiny tak, aby přesahovaly špičaté okraje. Naplňte krémem a uzavřete tak, že vznikne kříž.

10) Pečte 30 minut. Bez otevírání dvířek trouby snižte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení 15–20 minut, dokud nebudou vršky hnědé. Vyjměte Soffioni z trouby, nechte je vychladnout a poté teprve vyjměte z formy na muffiny.

Pokud chcete, poprašte trochou moučkového cukru. Některé trouby vyžadují trochu delší dobu pečení, některé o něco méně. Pečivo proto doporučuji mít neustále na očích .

Pokud si všimnete, že se začnou připalovat nebo hnědnout příliš rychle, můžete snížit teplotu trouby o 10 stupňů a pečivo přikrýt alobalem. Fólii můžete odstranit 5 minut před vytažením pečiva z trouby.

Soffioni pochází z Abruzza, což je kraj ve střední Itálii, a podávaly se původně jen o Velikonocích. Dnes si na nich můžete pochutnat celý rok.

Na náplň se většinou používá ricotta z ovčího mléka, ale můžete ji udělat i z kravského, jen, pokud je příliš řídká, ji nechte vykapat.

Doba přípravy 80 minut + chlazení

Náročnost 1

Citronové tartaletky

(10 porcí)

150 g hladké mouky, 40 g moučkového cukru, špetka soli, ½ vanilkového cukru, citronová kůra, 100 g másla, 1 žloutek

Citronový krém: 70 ml citronové šťávy, 60 až 70 g moučkového cukru, 4 žloutky, 50 g másla

nastrouhaná kůra ze 2 citronů (Můžete ho také koupit hotový pod názvem lemon curd.)

Na pusinky: 100 g bílků, 200 g cukru krupice

1) Nejdřív si vyrobte krém. Citrony důkladně omyjte a nastrouhejte kůru, vymačkejte šťávu. Přidejte cukr a žloutky a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte asi 2 minuty.

Poté přidejte máslo nakrájené na kousky a zahřívejte další 3 minuty, směs během toho zhoustne asi jako pudink. Propasírujte přes sítko, abyste ji zbavili kousků kůry a vlijte do skleničky.

2) Poté prosejte mouku do mísy, přidejte cukr a vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z ½ citrónu, sůl a nakrájené máslo a zpracujte na drobenku. Přidejte žloutek a vypracujte hladké těsto. Hotové dejte odpočinout do lednice.

3) Troubu předehřejte na 180 °C. z těsta nakrájejte malé kousky a vtlačte je do formiček. Dno propíchejte vidličkou a pečte asi 15 minut dozlatova. Nechte mírně vychladnout a vyklepněte z formiček. Až zcela vychladnou, naplňte je citronovým krémem.

4) Smíchejte v míse bílky s cukrem, ve vodní lázni zahřívejte na 70 °C, a až se cukr rozpustí, vyšlehejte pevný, lesklý sníh. Naplňte jím cukrářský sáček, ozdobte tartaletky a na závěr špičky sněhu ožehněte flambovací pistolí. Pokud ji nemáte, můžete dát košíčky na chviličku pod gril.

Doba přípravy 60 minut + chlazení

Náročnost 1

Tenhle svěží dezert potěší chuťové buňky. I když čím menší tartaletky, tím větší práce s nimi je. Dobrá zpráva ale je, že si košíčky můžete upéci klidně dopředu, v mrazáku vám vydrží i několik týdnů.

Paris Brest

(8 porcí)

Na odpalované těsto: 63 ml vody, 63 ml mléka, špetka soli, 55 g másla, 73 g hladké mouky, 125 g vajec (2 až 3 vejce, raději si žloutky navažte, poměr ingrediencí by měl být přesný), plátky mandlí na posypání

Oříškový krém: 250 ml mléka, 2 velké žloutky, 35 g cukru krupice, 12 g hladké mouky, 15 g kukuřičného škrobu, 85 g másla, 100 g lískooříškové pasty praliné (dá se koupit, ale můžete ji jednoduše udělat).

Na krokant: 300 g cukru, 100 g opražených loupaných mandlí

1) Do kastrolu nalijte vodu, přidejte sůl, cukr, máslo a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vsypte hladkou mouku, ihned zmírněte teplotu a dobře míchejte od stěn a ode dna. Na velmi mírném ohni a za stálého míchání těsto krátce spařujte.

Že je hotové, poznáte podle toho, že se začne oddělovat ode dna i stěn nádoby, je pevné a lesklé. Pak těsto přendejte do studené mísy a propracovávejte, až částečně prochladne.

2) Postupně do něj zapracujte jedno vejce po druhém. Každé se musí s těstem dobře spojit, než přidáte další. Hotové těsto musí být husté, hladké a lesklé. Přendejte je do cukrářského sáčku se zubatým koncem a na plechu s pečicím papírem vytvořte kroužky.

Potřete je rozšlehaným žloutkem a dejte péci do trouby na 25 až 30 minut na 160 až 170 °C. Po celou dobu hlídejte barvu, ale troubu neotevírejte. Pokud by se těsto připalovalo, v průběhu pečení můžete snížit teplotu.

3) Mléko dejte do kastrůlku a přiveďte k varu. V misce vyšlehejte žloutky s cukrem, pak přidejte mouku a škrob a dobře promíchejte. Za stálého šlehání nalijte po částech horké mléko na žloutkovou směs. Promíchejte, přelijte zpátky do kastrůlku a pár minut na mírném ohni povařte.

4) Ještě do teplého krému přidejte máslo a dobře zamíchejte, aby se směs spojila. Směs přelijte do mísy, zakryjte folií, kterou položte přímo na krém, a nechte vychladnout. Můžete připravit i den předem. Do vychlazeného krému přidejte lískooříškovou pastu a vyšlehejte do hladka.

5) Pokud chcete připravit krokant, nechte na velké pánvi se širokým dnem zkaramelizovat cukr a přidejte opražené mandle. Dobře promíchejte, rozprostřete na podložku a nechte vychladnout. Pomocí válečku rozdrťte křehké kousky na malé kousky a dejte stranou.

6) Upečená kolečka rozřízněte příčně na půl a na spodní část nastříkejte krém sáčkem s řezanou trubičkou. Přiklopte hodní částí, na niž jste před tím nanesli trochu oříškové pasty s krokantem. Před servírováním lehce pocukrujte.

Doba přípravy 60 minut + chlazení

Náročnost 1

Dezert, který tak trochu připomíná věnečky je připisován cukráři Louisi Durandovi, který ho v roce 1910 navrhl na počest cyklistického závodu Paříž – Brest – Paříž.

Existuje spousta mírně odlišných receptů, ale zásadní je použití pasty pralinée, tedy oříškového krému, který můžete koupit nebo udělat doma:

Pasta praliné

100 g lískových ořechů, 50 g mandlí opražíte, 100 g cukru krupice, 66 ml vody

1) Troubu předehřejte na 140 °C, dejte lískové ořechy i mandle na plech a nechte 15 minut opékat.

2) V hrnci smíchejte cukr s vodou, přiveďte k varu, a až se cukr rozpustí, vsypte opečené ořechy. Nechte je obalit zkaramelizovaným cukrem.

3) Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Nechte vychladnout a ztuhnout.

4) Ořechy nalámejte na menší kusy a rozemelte v mixéru na nejvyšší výkon.

5) Hotové praliné dejte do skleničky a uchovávejte v pokojové teplotě.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock
Související články
2.12.2025
Přinášíme vám 5 zajímavostí o avokádu – potravině, která si získává stále větší oblibu! 1. Je se svými průměrnými 220 kcal na 100 g pravou kalorickou bombou, jen mírně zaostávající za čokoládou? Skoro čtvrtinu dužiny totiž tvoří tuk. 2. I přes svou kalorickou vydatnost patří k nejzdravější druhům zeleniny? Tuky, které obsahuje, jsou velmi kvalitní, složením se podobají olivovému oleji.
24.11.2025
To, co od ryb očekáváme, jsou zdravé tuky. To, čemu se chceme naopak vyhnout, je znečištění škodlivinami, zejména rtutí. V obou ohledech se různé porce ryb mohou hodně lišit. Zdravé rybí tuky jsou v našich zeměpisných šířkách sice nikoli lékem, ale významným příspěvkem k zachování zdraví a to i ve vyšším věku. Nejčastější příčinou zdravotních potíží a úmrtí jsou totiž nemoci srdce a cév a ty vý
18.11.2025
Právě přivezli čerstvý chleba. Té vůni nejde odolat, nebo nemáme obchod za rohem, prostě stane se – a v tašce odnášíme víc, než se hned sní… Napadlo nás zjistit, jak je to vlastně s trvanlivostí čerstvého nebaleného pečiva a jak ho správně uložit doma. Trvanlivost pečiva je doba, po kterou si uchová nejen svoji nezávadnost, ale i nezměněnou kvalitu střídky i kůrky. Po celou dobu skladování oboj
5.11.2025
Ten zaručeně pravý dostanete v hotelu Sacher ve Vídni, ale ochutnat ho tu můžete i v dalších slavných cukrárnách. Do Vídně se nedostanete? Nevadí. Udělejte si ho doma. Než se ale dáme do vaření, přece jen si neodpustíme pár informací, které by vás mohly zajímat. Možná to nevíte, ale původní recept je střežen v sejfu Domu Sacher stejně bedlivě jako legendární zlatý poklad v pevnosti Fort Knox. Dok
29.10.2025
Oves je nenápadná obilnina, ale má nejen vysokou výživnou hodnotu, ale i překvapivé léčivé účinky, ať už ho jíme, pijeme, nebo ho používáme zevně na pleť.  Balzám na nervy Napaří se obilky ovsa, vyloupou se, obsah obilek se pěkně namačká nebo pomele – a máme vločky. Mají vysoký obsah složených sacharidů, bílkovin a trochu tuku, proto tak dobře zasytí, Je v nich také hodně vlákniny. Tím výče
reklama
Šikovné tipy
Naučte ho naslouchat
Domluva s opačným pohlavím je občas opravdu hodně náročná. Pokud si ale osvojíte pár triků, přestanete mít pocit, že oba mluvíte jiným jazykem. Stručně, jasně, rychle Držte se vždy těchto tří pravidel. Muži totiž chtějí přesně vědět, o co vám jde. Nehovořte proto zeširoka a nevkládejte do toho své pocity. Buďte stručná a snažte se […]
Co doma mít nemusíte…
Škodliviny. Uvolňují se do vzduchu a pak je dýcháme. Jsou ve stavebních materiálech, nábytku a elektronice, takže se jich zbavíme jen obtížně. Ovšem další se v bytě hromadí kvůli naší nepozornosti nebo pohodlnosti. A ty omezit lze.   Nejjednodušší je snížit v domácnosti množství škodlivin, které tam přibývají každodenním provozem – používáním WC čističů, vařením […]
Jak udržet pavouky mimo domov
Ačkoli jsou pavouci relativně užiteční, málokdo touží mít je doma. Omezit pravděpodobnost těchto nežádoucích setkání lze pomocí několika jednoduchých triků. Zlikvidujte venkovní vegetaci Rostliny pnoucí se po zdech lákají k usednutí hmyz, a kde je hmyz, tam jsou i pavouci spřádající své sítě, aby do nich nějakou tu mušku ulovili. Ze stejného důvodu si nikdy nezakládejte okrasný nebo […]
Cibule nejen na talíři
Cibule není jenom přírodní antibiotikum a kuchyňská ingredience, bez které by jídlo nestálo za nic. Skvěle se uplatní i jako účinný čistící prostředek. Že jste o tom ještě neslyšeli? Nevadí, hlavně že to funguje!   Sklo bez šmouh Celé kouzlo provedete úplně jednoduše: Stačí cibuli rozkrojit a skleničky, ale třeba i skleněné výplně v nábytku, […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Ztraceni v zeleni: Neúspěšné hledání tajemného města „Z“
epochaplus.cz
Ztraceni v zeleni: Neúspěšné hledání tajemného města „Z“
Touha objevit ztracené město v Amazonii se u britského dobrodruha Percyho Fawcetta mění doslova v posedlost. Věří, že v srdci amazonského pralesa se skrývá dávná civilizace a právě on se stane tím, kdo ji pro svět objeví a užije si za to svůj díl slávy. Podle úlomků keramiky, starých map i vyprávění domorodců je Percy
Vánoční zázvorový punč
tisicereceptu.cz
Vánoční zázvorový punč
Výborný vánoční punč si můžete vykouzlit i sami ve své kuchyni. Nevšední spojení rybízového vína a zázvoru vás nadchne a prohloubí magickou atmosféru přicházející zimy a Vánoc. Ingredience 500 m
Slavné křižácké hrady: Padla největší pevnost kvůli zfalšovanému dopisu?
historyplus.cz
Slavné křižácké hrady: Padla největší pevnost kvůli zfalšovanému dopisu?
„A teď jim řekni, ať otevřou brány, jinak se setkáš s Alláhem,“ naléhá sultán Saladin na zajatce. Purkrabí nejsilnější křižácké pevnosti na Blízkém východě – Kraku des Chevaliers – udělá, jak je mu poručeno. Na rytíře na hradbách skutečně arabsky volá, aby se vzdali, ale francouzsky jim vzápětí nařizuje přesný opak. Sultán mu stejně houby
Sklo jako působivý architektonický materiál
rezidenceonline.cz
Sklo jako působivý architektonický materiál
Velkoplošné prvky ze živého transparentního materiálu stavbu osvěžují, propouštějí do jejího nitra spoustu světla, a tím zlepšují kvalitu vnitřního prostředí. Navíc významně ovlivňují vzhled budovy. Tak jako dřevo a kámen v konstrukčních řešeních zdařile zastupuje ocel, výplně z cihelného či jiného zdiva zase velmi působivě nahrazuje sklo. Jeho vizuálního benefitu v podobě zrcadlení oblohy i
Limitovaná edice Royal Salute 25 YO exkluzivně pro Českou republiku
iluxus.cz
Limitovaná edice Royal Salute 25 YO exkluzivně pro Českou republiku
Royal Salute, ultraprémiová skotská whisky úzce spjatá s britskou královskou korunou, představuje to nejlepší z umění skotského blendování. Značka nyní poprvé ve své historii uvolnila sérii 21 privátn
Ničil fanatický kazatel Savonarola krásu?
epochalnisvet.cz
Ničil fanatický kazatel Savonarola krásu?
V klášteře San Marco ve Florencii se mačká dav věřících. Fascinovaně přitom hledí na pohublého kněze na kazatelně. „Čiňte pokání za své hříchy, za hanebný a příliš světský způsob života,“ hřímá Savonarola. Stroze zařízenou místností se rozléhají slova modlitby. Dominikánský kněz Girolamo Savonarola (1452–1498) klečí na zemi, ruce má sepnuté a oči obrácené v sloup.
Advent v saské metropoli – Předvánoční Drážďany
epochanacestach.cz
Advent v saské metropoli – Předvánoční Drážďany
Toužíte po skutečné vánoční atmosféře? Vydejte se do Německa, kde mají adventní trhy dlouhou tradici a patří k těm nejpůvabnějším v Evropě. Ty nejbližší českým hranicím najdete v Drážďanech – začínají 26. 11. 2025 a potrvají do 24. 12. 2025. A stojí za to je zažít na vlastní kůži. S norimberským Christkindlesmarktem se drážďanské vánoční trhy
Magická kouzla adventu
nejsemsama.cz
Magická kouzla adventu
Předvánoční čas je obdobím radosti, které si často kazíme spěchem. Zkuste rituály, jež harmonizují prostor a vyženou z něj napětí a chaos. Vánoční čas má v sobě zvláštní ticho, které slyší jen ten, kdo mu jde naproti. Všechno se zpomalí, světlo se prodírá tmou a i my se obracíme víc dovnitř. Když se říká, že Vánoce jsou svátky
Neuvěřitelné: Zvířata předpověděla vítězství Donalda Trumpa?
enigmaplus.cz
Neuvěřitelné: Zvířata předpověděla vítězství Donalda Trumpa?
Před americkými prezidentskými volbami v roce 2016 se všichni dohadovali, zda křeslo v Bílém domě připadne republikánům, nebo demokratům. Nikdo netušil, jak volby dopadnou, ovšem až na několik zvířat,
Rozloučil se s námi ve snu
skutecnepribehy.cz
Rozloučil se s námi ve snu
Některá spojení mezi lidmi jsou silnější, než se může na první pohled zdát. Věřím, že se se mnou manžel přišel rozloučit. Už je tomu sice pět let, ale já mám stále pocit, jako by se to stalo včera. Petr často jezdil na služební cesty. Někdy nebyl doma tři dny, jindy se vracel ještě týž den. Sám
Další nevěra pro Evu Decastelo na scéně?
nasehvezdy.cz
Další nevěra pro Evu Decastelo na scéně?
Zdálo se, že po všech zklamáních a rozvodu mezi herečkou Evou Decastelo (46) ze seriálu Slunečná a scenáristou Reném Decastelem (52) nastal konečně klid. Nedávno se k sobě totiž vrátili, tráví sp
Na co si dát pozor při placení na vánočních trzích v zahraničí?
21stoleti.cz
Na co si dát pozor při placení na vánočních trzích v zahraničí?
Předvánoční čas láká mnoho Čechů k cestám za hranice, ať už na proslulé vánoční trhy ve Vídni či Drážďanech, nebo za nákupy dárků do evropských metropolí. Kromě teplého oblečení a dobré nálady si však