Kdo má rád lehké pomazánky, v nichž je alespoň trochu masa, jistě ocení tuto variantu s tuňákem.
Potřebujete
1 konzervu cizrny
1 konzervu tuňáka
2 lžíce sezamové pasty Tahini
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky římského kmínu
1 stroužek česneku
1/2 citronu
hrst čerstvého koriandru
sůl, pepř
čerstvou petrželku nebo list salátu
1 mrkev
Postup
Cizrnu slijte a nálev uchovejte. Tuňáka nechte okapat, česnek prolisujte, z citronu vymačkejte šťávu. Mrkev nakrájejte na kostičky nebo proužky.
Do mixéru nasypejte cizrnu, přidejte tuňáka, prolisovaný česnek, římský kmín, olej, sezamovou pastu, 4 lžíce cizrnového nálevu, koriandr, šťávu z citronu, špetku soli a pepře. Vše rozmixujte.
Pokud je směs moc hustá, přidejte ještě trošku nálevu z cizrny a znovu mixujte, až bude pomazánka hladká. Podávejte na pečivu nebo krekrech, ozdobte petrželkou, salátem či mrkví.