Někdy víte, že nečekáte velkou společnost a chtěli byste naložit více druhů sýrů, neváhejte a naložte je do jedné nádoby.
Suroviny na 3 porce
150 g sýru Niva (či podobný, ale musí být pevný)
150 g eidam nebo gouda (45 %)
150 g Mozzarella
5 stroužků česneku (na tenké plátky)
1 střední cibule (na tenká kolečka)
černé a zelené olivy (podle chuti, čerstvé či naložené)
pepř, oregano
Nálev
350 ml slunečnicový nebo olivový olej oregano,
bazalka, mletý barevný pepř
Postup
Na dno sklenice se šroubovým uzávěrem o velikosti 1 litru, dáme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a stroužek česneku.
Všechny sýry nakrájíme na kousky a naskládáme do sklenice, prokládáme je olivami, kolečky cibule a česnekem. Koření dáváme čerstvé či sušené a vše podle svých chutí a zvyklostí.
Nakonec zalijeme olejem.
Tip: Dáváme si pozor, aby nikde nezůstaly vzduchové kapsy. Necháme odležet zhruba týden na chladném místě.