Fazole a slanina jsou skvělá kombinace, která si zaslouží být pravidelně na vašem stole.
Ingredience
2 střední cibule
250 g anglické slaniny
250 g žampionů
300 g vepřového nakrájeného na nudličky
nebo mletého
400 g červených fazolí v chilli omáčce
100 g kukuřice
1 konzerva rajčat
chilli
Postup
Na pánvi chvíli restujte slaninu s pokrájenou cibulí. Po asi 5 minutách přidejte na plátkynakrájené žampiony a vepřové maso (vepřové můžete nahradit klobáskou).
Opět restujte a po dalších zhruba pěti minutách přisypejte kukuřici, fazole a konzervovaná rajčata. Podle potřeby podlijte trochou vody a směs poduste. Dosolte, opepřete, přisypejte chilli a máte hotovo. Směs je skvělá s chlebem, bagetkou a čerstvým salátkem.