Máte chuť na něco zdravého a dobrého? Ne, nevylučuje se to. Redakce Paní domu dostala ve škole vaření Chefparade bezvadný tip od zkušených kuchařů Jana Hajného a Michaela Černého.
Podávat se bude losos v bylinkovém zábalu s pečenými brambory. Jde to rychle a recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i ten, kdo se kuchyni jinak vyhýbá.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2023/04/dsc-0534-768x513.jpg)
Lososa jsme nakrájeli na úhledné porce a pak jsme si připravili bylinky – použít se dá, co vám chutná, třeba čerstvý tymián, bazalka, kopr nebo jejich směs. Bylinky jsme nasekali a promíchali s trochou olivového oleje. Bylinkovou kašičkou jsme pak potřeli každou porci lososa.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2023/04/dsc-0755-768x512.jpg)
Zbývá osolit, opepřit, navrch položit plátek citronu nebo limetky.
Každý kousek jsme ještě pěkně zabalili do alobalu, aby ryba při pečení nevysychala, naskládali na plech a strčili do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 15 minut.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2023/04/dsc-0448-768x513.jpg)
Jako příloha se hodí pečené brambory ve slupce. Nakrájeli jsme je na malé kousky, přidali celé stroužky česneku a nasekaný čerstvý rozmarýn. Pak jsme ještě osolili a zakapali olivovým olejem a nechali péct do měkka.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2023/04/dsc-0961-768x512.jpg)
A můžete podávat!
Text: Lenka Korandová
Foto: Kateřina Pavelcová