Elegance s úkolem být rychlá

Hliníkovým, smaltovaným a nerezovým konvicím, ve kterých naše babičky a maminky vařívaly vodu na čaj či kávu k snídani, už pomalu odzvonilo. Kuchyním teď vládnou rychlovarné konvice.

Jejich úkol je vlastně jen jeden, ohřát vodu co nejrychleji. Jakou si tedy vybrat, aby sloužila tak, jak potřebujeme, a zároveň byla nezávadná a ještě elegantní? Vybrali jsme pro vás pár tipů, abyste se měli čím inspirovat.

Značka to jistí

Prvním předpokladem pro bezpečné používání rychlovarné konvice je koupě renomované značky, která skoro vždy zaručí nezávadnost výrobku. A to i plastového, z něhož se na rozdíl od konvic neznámých výrobců nebudou do ohřívané vody uvolňovat škodlivé látky. Moderními materiály dnes jsou čiré sklo, keramika nebo nerez.

Pokud budete vybírat podle ceny, nejedná se o žádnou závratnou investici. Ty nejdražší a nejvýkonnější konvice pořídíte do 3000 korun. Máte-li hluboko do kapsy, můžete ji pořídit už za tři stovky.

Co by měla mít

Středový kontaktní systém s automatickým vypínáním při dosažení bodu varu, bezpečnostní pojistku proti přehřátí a chodu naprázdno, světelnou signalizaci chodu, topnou spirálu uloženou pod nerezovým dnem, oboustranný vodoznak s ukazatelem množství vody, sítko na hubici či snadno vyjímatelný a ručně omyvatelný filtr a naviják na přívodní kabel v podstavci.

Rychlost a objem

Důležitým vodítkem při nákupu jsou příkon a objem spotřebiče. Čím vyšší příkon, tím kratší bude doba vaření, ideální je kolem 2200 W. Pro jednotlivce nebo pár může dobře posloužit konvice o objemu 0,7 – 1 litr. Schází-li se u vás často společnost, pak je pro její rychlejší obsluhu vhodnější konvice větší – 1,5 až 2 litry, ale s možností vařit jako minimum vodu pro jediný šálek.

Design

Konvice by měla zároveň odpovídat vzhledu kuchyně či naturelu uživatele. Na trhu je natolik široký výběr, že není problém najít konvici, která bude splňovat všechna kritéria. Třešničkou na dortu pak jsou barvy a tvary rychlovarných konvic. A tak díky invenci designerů máme skutečně z čeho vybírat.

Text: Laura Skrčená, Foto: archiv firem

Štítky:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Excentričnost s mámivou příchutí
epochalnisvet.cz

Excentričnost s mámivou...

Vymyká se fádnost i architektonickým...
Projevem rakoviny prsu nemusí být jen bulka
21stoleti.cz

Projevem rakoviny prsu...

Každý rok u nás lékaři diagnostikují přes 7000 nových...
Vyčnívala už jako malá
nasehvezdy.cz

Vyčnívala už jako malá

Byla holka od rány. Nenechala si nic líbit,...
Takovou nenávist nečekala!
nasehvezdy.cz

Takovou nenávist nečekala!

Kráska Denisa Nesvačilová (29), která je novou...
Muzeum Čtyřlístku
epochanacestach.cz

Muzeum Čtyřlístku

Zavítejte do Třeskoprsk,...
Bakterie v ústech nejen na obtíž
epochaplus.cz

Bakterie v ústech nejen na...

Pojem bakterie je vnímán obecně spíše negativně,...
Zabránil husitskému povstání v Brně královský šašek?
epochaplus.cz

Zabránil husitskému povstání v...

Aragonský král Martin I. přivítá šaška Borru 20....
Zámek Hrubá Skála: Po stopách Bajaji
epochanacestach.cz

Zámek Hrubá Skála: Po...

Zámek, ležící nedaleko...
Poveglia: Spaloviště mrtvých i živých
enigmaplus.cz

Poveglia: Spaloviště mrtvých...

Schody skřípou pod kroky neviditelných nočních...
0 shares