Máte chuť na něco sladkého? Připravte si panna cottu (čtěte pana kotu).
Ingredience
2 kelímky smetany ke šlehání
1 kelímek smetany na vaření
1 vanilkový cukr nebo
1 vanilkový lusk
70 g moučkového cukru
5 plátků želatiny
2 hrsti mraženého ovoce
3 lžíce krupicového cukru
Postup
Do misky nalijte půl litru vlažné vody a nechte v ní rozpustit želatinu. Všechny smetany si nalijte do kastrůlku a zahřejte je. Přisypejte vanilkový cukr nebo přidejte rozkrojený vanilkový lusk a moučkový cukr. Přiveďte k varu.
Želatinu slijte a vyždímejte. Smetanu stáhněte z plotny a 1/3 přidejte k želatině. Míchejte, dokud se nerozpustí, pak ji vmíchejte do zbytku smetany. Smetanu rozdělte do mističek a nechte odpočívat přes noc.
Druhý den si v kastrůlku rozehřejte mražené ovoce s cukrem, panna cottu vyklopte na talíř a přelijte ji ovocem.
Tip na závěr
Nejlépe chutná dezert s malinami či jahodami.