Někdy máme chuť uvařit něco méně tradičního, a pokud jídlo děláme poprvé, hodně nám pomůže fotorecept. Zkuste třeba jemnější verzi populárního indického pokrmu Vindaloo, který bude pálit jen tak, jak budete chtít.
1) Připravíme si marinádu. Rozpálíme menší pánev a nasucho opražíme 2–3 lžíce směsi Vindaloo masala (cca 1–2 minuty, musí se jen rozvonět a ne spálit).
2) Sundáme z plotny, přesypeme do skleněné misky, zalijeme 75 ml červeného vinného octa, přidáme lžičku soli (pokud je potřeba, rozředíme trochou vody).
3)Touto marinádou v misce obalíme kousky kuřete. Marinujeme v chladu minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
4)Ve větší, hlubší silnostěnné pánvi rozpálíme 6 lžic oleje (v ideálním případě ghí, tedy přepuštěného másla) a necháme zesklovatět cibuli, česnek spolu se zázvorem a chilli papričkami.
5) Když je hotovo, olej slijeme, cibuli a česnek dáme stranou a použitý olej s chilli papričkami opět nalijeme do pánve a rozpálíme.
6) Zprudka orestujeme marinované kousky kuřete ze všech stran dozlatova.
7) Přidáme do pánve zpět česnek s cibulí, zbytek marinády, rajčata, 200 ml vody, třtinový cukr, dle chuti sůl…
8)….a za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud kuře nezměkne (cca 45 minut).
9) Podáváme posypané nadrobno nasekaným zeleným koriandrem s dušenou rýží basmati nebo plackou Nan.
Recept připravili odborníci z Koření od Antonína z Plzně, www.koreni.cz/