Úžasný a svěží koláč, který poslouží i jako narozeninový dort. A čas čerstvých jahod je už konečně skoro za dveřmi.
Suroviny na 4–6 porcí
500 g měkkého tvarohu
200 g rostlinného tuku
200 g moučkového cukru
2 žloutky
0,2 l mléka
1–2 lžíce želatiny
300 g jahod či jiného ovoce
piškotový korpus o hmotnosti 200 g
3–4 lžíce rumu
Postup
V hrnci ohřejeme mléko a přidáme želatinu. Promícháme a necháme vychladnout. Směs vlijeme do mixéru a spolu s tukem, tvarohem, cukrem a žloutky umixujeme dohladka. Dortovou formu opláchneme studenou vodou a vlijeme krém.
Do něj vložíme pokrájené jahody a přiklopíme korpusem. Zakapeme rumem. Dáme do ledničky na 4–5 hodin. Po ztuhnutí otočíme vzhůru nohama a korpusem dolů na servírovací talíř a hustě poklademe kousky jahod. Lze přizdobit šlehačkou.