Domů     Sladké dobroty nejen pro návštěvy
Sladké dobroty nejen pro návštěvy
1.7.2024

Rozhodli jste se upéci něco dobrého a nemůžete se rozhodnout? Máme pro vás pár tipů, jak potěšit mlsné jazýčky.

Cannoli siciliani (viz úvodní foto)

(15 až 20 porcí)

200 g mouky, 20 g změklého sádla nebo másla, 1 lžička neslazeného kakaového prášku, 1 lžička skořice, 1 lžička jemné soli, 1 vejce (asi 50 g), 35 g moučkového cukru, 50 ml vína marsala (lze nahradit vínem cherry nebo madeirou), olej na smažení

Na náplň: 500 g ricotty (ideálně z ovčího mléka), 180 g cukru, 60 g nasekané hořké čokolády, nasekané pistácie, kandované ovoce a moučkový cukr na ozdobu

1) V míse smíchejte prosátou mouku s cukrem, solí, kakaem a skořicí. Přidejte změklé máslo a vejce a zapracujte je do mouky.

2) Poté přilijte 50 ml vína marsala a vypracujte hladké a elastické těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odpočinout do lednice.

3) Mezitím si připravte náplň. Ricottu dejte do misky, přidejte cukr a důkladně promíchejte (ricotta z ovčího mléka se používá proto, že je sušší, pokud budete mít z kravského nechte ji předem okapat). Chcete-li ji mít ještě krémovější, propasírujte ji.

4) Jakmile je ricotta dokonale hladká, přidejte 1 lžíci nasekaných pistácií, 2 lžíce nasekané čokolády a 1 lžíci nasekané kandované pomerančové kůry. Promíchejte, zakryjte fólií a dejte do lednice.

5) Těsto položte na lehce pomoučený vál a vyválejte z něho co nejtenčí plát. Vykrajovátkem o průměru 10–12 cm vykrajujte kolečka, která natočte na cukrářské trubičky. Spoj potřete vodou a prstem dobře stlačte.

6) Smažte ve velké vrstvě oleje na 160 °C dozlatova. Při smažení by se měly na těstě utvořit puchýřky. Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce. Po zhruba 5 minutách stáhněte cannoli z trubiček a nechte je vychladnout na mřížce.

7) Nyní už je stačí naplnit ochucenou ricottou a oba konce namočit do nasekaných pistácií a posypat moučkovým cukrem.

Cannoli se doporučuje plnit až těsně před podáváním, protože jinak trubičky zvlhnou. Aby se tak nestalo, museli byste vnitřek vylít čokoládou. Samotné trubičky vydrží při pokojové teplotě přikryté utěrkou až týden, krém uchováte v chladničce.

Doba přípravy 90 minut

Náročnost 2

Tarte Tropézienne

(10 porcí)

Na koláč: 250 g hladké mouky, 20 g droždí, 80 ml teplého mléka + 1 polévková lžíce na polevu, 25 g cukru, špetka jemné soli, 80 g změklého másla, 2 vejce + 1 žloutek na polevu, ½ lžíce cukru na polevu, 90 g perlového nebo krystalového cukru

Na náplň:

410 ml + 4 lžíce plnotučného mléka, ½ lžičky práškové želatiny, 4 žloutky, 90 g cukru, 40 g hladké mouky, 12 g kukuřičného škrobu, 2 polévkové lžíce pomerančové květové vody (dostanete ji v orientálních potravinách, ale můžete vynechat), 360 ml husté smetany ke šlehání.

1) Do mouky v míse rozdrobte droždí a promíchejte s cukrem. Přidejte vejce, teplé mléko a sůl a hněťte asi 15 minut buď ručně nebo hnětacím hákem v robotu. Přidejte postupně nakrájené máslo propracovávejte ještě asi 10 minut.

Mísu zakryjte utěrkou a nechte těsto na teplém místě kynout asi 2 hodiny. Pak je znovu propracujte a uložte do lednice asi na 2 hodiny.

2) Ruce lehce pomoučněte a těsto vyklopte na velký plech vyložený pečicím papírem (můžete je rozdělit i na dva díly). Prsty je vyrovnejte a trochu zastrčte strany, abyste získali briošku kulatého tvaru. Nechte znovu kynout na teplém místě další hodinu.

3) Předehřejte troubu na 200 °C. Zbytek mléka smíchejte se žloutkem a cukrem a touto směsí potřete povrch koláče.

4) Vršek posypte perličkovým cukrem a pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 180 °C. Pokračujte v pečení 10 minut. Vyjměte koláč z trouby a nechte asi 5 minut vychladnout na plechu, poté přendejte na mřížku, aby úplně zchladl.

5) Nyní je čas na krém. Mléko v rendlíku přiveďte k varu na středním plameni a odstraňte z tepla. Práškovou želatinu rozmíchejte v 1 lžíci studené vody, plátkovou namočte do misky se studenou vodou.

6) Mezitím smíchejte žloutky a cukr ve střední míse a šlehejte až zesvětlá. Přidejte mouku a kukuřičný škrob a znovu šlehejte, aby se ingredience spojily. Do této směsi nalijte mléko, dobře prošlehejte a vše nalijte zpět do rendlíku.

7) Na mírném ohni za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Odstraňte z ohně a přidejte želatinu, dobře promíchejte metličkou. Jakmile směs vychladne, přidejte vodu z pomerančových květů.

8) Smetanu vyšlehejte do tuha. 1 šálek šlehačky přidejte do pudinkové směsi a dobře promíchejte, abyste odstranili hrudky. Pak přidejte zbytek šlehačky a jemně promíchejte, aby byla směs hladká.

9) Vroubkovaným nožem rozřízněte koláč vodorovně na polovinu. Pomocí cukrářského sáčku naneste krém na spodní část tak, aby zůstalo více uprostřed než po stranách. Přiklopte horní částí a dejte do lednice nejméně na hodinu, ale lepší je koláč druhý den.

Doba přípravy 90 minut + kynutí

Náročnost 2

Tarte Tropézienne, jak je z názvu patrné, vznikl v Saint-Tropez.

Vymyslel ho polský cukrář Alexandre Micka v roce 1955. Je to vlastně kulatá brioška plněná krémem s vůní pomeranče a posypaná perličkovým cukrem.

Říká se, že když ho ochutnala Brigitte Bardot, jeho sláva se rozletěla do světa. Jestli je to pravda, nevíme, ale zato nám připomíná takzvaný pražský koláč, který se u nás prodává už pěkně dlouho.

Soffioni

(6 porcí)

150 gramů mouky, ⅛ lžičky soli, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce krystalového cukru

Na náplň 2 vejce, 5 lžic krystalového cukru, 1 citron nastrouhaný, 200 g sýra ricotta, 1 lžička vanilkového extraktu, ¼ lžičky citronové šťávy, 1 polévková lžíce krupicového cukru volitelně

1) Nejdřív si připravte těsto. Ve střední míse smíchejte mouku se solí. V jiné větší míse rozšlehejte vejce metličkou, dokud se bílek a žloutek nespojí. Zašlehejte olej a 3 lžíce krupicového cukru.

2) Přidejte prosátou směs mouky a soli a nejprve vařečkou těsto promíchejte a poté rukama hněťte, dokud se všechny suroviny nespojí a těsto není hladké.

3) Z těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do chladu.

4) Připravte si náplň z ricotty. 2 žloutky oddělte od bílků a žloutky a bílky dejte každý zvlášť.

5) Do mísy se žloutky přidejte 5 lžic cukru a ¼ lžičky citronové kůry. Ručním šlehačem míchejte, dokud není směs nadýchaná a světlá (asi 5 minut).

6) Přidejte ricottu, 1 lžičku vanilkového extraktu a pokračujte ve šlehání, dokud nebude krém hladký.

7) Do mísy s bílky přidejte ¼ lžičky citronové šťávy a pomocí ručního mixéru ušlehejte bílky do tuhého sněhu. Stěrkou pomalu vmíchejte bílky do krému .

8) Předehřejte troubu na 200 °C. Formu na muffiny lehce poprašte trochou mouky. Těsto vyndejte z lednice a rozdělte na 6 dílů.

9) Vál a pracovní plochu lehce poprašte moukou a každý kousek těsta rozválejte do čtverce. Nemusí být dokonalé. Čtverce vložte do formy na muffiny tak, aby přesahovaly špičaté okraje. Naplňte krémem a uzavřete tak, že vznikne kříž.

10) Pečte 30 minut. Bez otevírání dvířek trouby snižte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení 15–20 minut, dokud nebudou vršky hnědé. Vyjměte Soffioni z trouby, nechte je vychladnout a poté teprve vyjměte z formy na muffiny.

Pokud chcete, poprašte trochou moučkového cukru. Některé trouby vyžadují trochu delší dobu pečení, některé o něco méně. Pečivo proto doporučuji mít neustále na očích .

Pokud si všimnete, že se začnou připalovat nebo hnědnout příliš rychle, můžete snížit teplotu trouby o 10 stupňů a pečivo přikrýt alobalem. Fólii můžete odstranit 5 minut před vytažením pečiva z trouby.

Soffioni pochází z Abruzza, což je kraj ve střední Itálii, a podávaly se původně jen o Velikonocích. Dnes si na nich můžete pochutnat celý rok.

Na náplň se většinou používá ricotta z ovčího mléka, ale můžete ji udělat i z kravského, jen, pokud je příliš řídká, ji nechte vykapat.

Doba přípravy 80 minut + chlazení

Náročnost 1

Citronové tartaletky

(10 porcí)

150 g hladké mouky, 40 g moučkového cukru, špetka soli, ½ vanilkového cukru, citronová kůra, 100 g másla, 1 žloutek

Citronový krém: 70 ml citronové šťávy, 60 až 70 g moučkového cukru, 4 žloutky, 50 g másla

nastrouhaná kůra ze 2 citronů (Můžete ho také koupit hotový pod názvem lemon curd.)

Na pusinky: 100 g bílků, 200 g cukru krupice

1) Nejdřív si vyrobte krém. Citrony důkladně omyjte a nastrouhejte kůru, vymačkejte šťávu. Přidejte cukr a žloutky a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte asi 2 minuty.

Poté přidejte máslo nakrájené na kousky a zahřívejte další 3 minuty, směs během toho zhoustne asi jako pudink. Propasírujte přes sítko, abyste ji zbavili kousků kůry a vlijte do skleničky.

2) Poté prosejte mouku do mísy, přidejte cukr a vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z ½ citrónu, sůl a nakrájené máslo a zpracujte na drobenku. Přidejte žloutek a vypracujte hladké těsto. Hotové dejte odpočinout do lednice.

3) Troubu předehřejte na 180 °C. z těsta nakrájejte malé kousky a vtlačte je do formiček. Dno propíchejte vidličkou a pečte asi 15 minut dozlatova. Nechte mírně vychladnout a vyklepněte z formiček. Až zcela vychladnou, naplňte je citronovým krémem.

4) Smíchejte v míse bílky s cukrem, ve vodní lázni zahřívejte na 70 °C, a až se cukr rozpustí, vyšlehejte pevný, lesklý sníh. Naplňte jím cukrářský sáček, ozdobte tartaletky a na závěr špičky sněhu ožehněte flambovací pistolí. Pokud ji nemáte, můžete dát košíčky na chviličku pod gril.

Doba přípravy 60 minut + chlazení

Náročnost 1

Tenhle svěží dezert potěší chuťové buňky. I když čím menší tartaletky, tím větší práce s nimi je. Dobrá zpráva ale je, že si košíčky můžete upéci klidně dopředu, v mrazáku vám vydrží i několik týdnů.

Paris Brest

(8 porcí)

Na odpalované těsto: 63 ml vody, 63 ml mléka, špetka soli, 55 g másla, 73 g hladké mouky, 125 g vajec (2 až 3 vejce, raději si žloutky navažte, poměr ingrediencí by měl být přesný), plátky mandlí na posypání

Oříškový krém: 250 ml mléka, 2 velké žloutky, 35 g cukru krupice, 12 g hladké mouky, 15 g kukuřičného škrobu, 85 g másla, 100 g lískooříškové pasty praliné (dá se koupit, ale můžete ji jednoduše udělat).

Na krokant: 300 g cukru, 100 g opražených loupaných mandlí

1) Do kastrolu nalijte vodu, přidejte sůl, cukr, máslo a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vsypte hladkou mouku, ihned zmírněte teplotu a dobře míchejte od stěn a ode dna. Na velmi mírném ohni a za stálého míchání těsto krátce spařujte.

Že je hotové, poznáte podle toho, že se začne oddělovat ode dna i stěn nádoby, je pevné a lesklé. Pak těsto přendejte do studené mísy a propracovávejte, až částečně prochladne.

2) Postupně do něj zapracujte jedno vejce po druhém. Každé se musí s těstem dobře spojit, než přidáte další. Hotové těsto musí být husté, hladké a lesklé. Přendejte je do cukrářského sáčku se zubatým koncem a na plechu s pečicím papírem vytvořte kroužky.

Potřete je rozšlehaným žloutkem a dejte péci do trouby na 25 až 30 minut na 160 až 170 °C. Po celou dobu hlídejte barvu, ale troubu neotevírejte. Pokud by se těsto připalovalo, v průběhu pečení můžete snížit teplotu.

3) Mléko dejte do kastrůlku a přiveďte k varu. V misce vyšlehejte žloutky s cukrem, pak přidejte mouku a škrob a dobře promíchejte. Za stálého šlehání nalijte po částech horké mléko na žloutkovou směs. Promíchejte, přelijte zpátky do kastrůlku a pár minut na mírném ohni povařte.

4) Ještě do teplého krému přidejte máslo a dobře zamíchejte, aby se směs spojila. Směs přelijte do mísy, zakryjte folií, kterou položte přímo na krém, a nechte vychladnout. Můžete připravit i den předem. Do vychlazeného krému přidejte lískooříškovou pastu a vyšlehejte do hladka.

5) Pokud chcete připravit krokant, nechte na velké pánvi se širokým dnem zkaramelizovat cukr a přidejte opražené mandle. Dobře promíchejte, rozprostřete na podložku a nechte vychladnout. Pomocí válečku rozdrťte křehké kousky na malé kousky a dejte stranou.

6) Upečená kolečka rozřízněte příčně na půl a na spodní část nastříkejte krém sáčkem s řezanou trubičkou. Přiklopte hodní částí, na niž jste před tím nanesli trochu oříškové pasty s krokantem. Před servírováním lehce pocukrujte.

Doba přípravy 60 minut + chlazení

Náročnost 1

Dezert, který tak trochu připomíná věnečky je připisován cukráři Louisi Durandovi, který ho v roce 1910 navrhl na počest cyklistického závodu Paříž – Brest – Paříž.

Existuje spousta mírně odlišných receptů, ale zásadní je použití pasty pralinée, tedy oříškového krému, který můžete koupit nebo udělat doma:

Pasta praliné

100 g lískových ořechů, 50 g mandlí opražíte, 100 g cukru krupice, 66 ml vody

1) Troubu předehřejte na 140 °C, dejte lískové ořechy i mandle na plech a nechte 15 minut opékat.

2) V hrnci smíchejte cukr s vodou, přiveďte k varu, a až se cukr rozpustí, vsypte opečené ořechy. Nechte je obalit zkaramelizovaným cukrem.

3) Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Nechte vychladnout a ztuhnout.

4) Ořechy nalámejte na menší kusy a rozemelte v mixéru na nejvyšší výkon.

5) Hotové praliné dejte do skleničky a uchovávejte v pokojové teplotě.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock
Související články
8.7.2025
Chalupářský pokrm, se kterým potěšíte nejen sebe, ale i svou rodinu. A s paprikou si ho ještě více oblíbíte! Ingredience 1 lžíce oleje 4 špekáčky 2 cibule 1 mrkev 1 červená paprika 3 stroužky česneku 2 lžíce rajského protlaku 1 lžíce kmínu 4 bobkové listy 2 lžíce mleté uzené papriky 8 brambor 3 rajčata sůl pepř hrst libečku Postup Na oleji orestujte nakrájené špekáčky a d
3.7.2025
Začalo ono krásné období plné chutí a vůní, většinou tak krátké a pomíjející. Ale co si trochu uložit do skleniček na horší časy? Jahodový džem s květy z černého bezu (4 sklenice 250 ml) 1 kg zralých sladkých jahod, 200–250 g cukru, 20 g jablečného pektinu, 100 g květů černého bezu (10–12 květenství) 1) Květy odložte na 30 minut na papír nebo na noviny, aby z nich vylezl hmyz. Poté květy odstř
24.6.2025
Trochu netradiční recept s použitím kávy a citronového pepře vás potěší svou chutí a určitě mile překvapí. Na 4 porce budete potřebovat: 4 plátky vepřové kotlety bez kosti, citronový pepř, hladkou mouku na obalení, olej na smažení, 1 střední nadrobno nakrájenou cibuli, 1 šálek (200 ml) silné překapávané nebo turecké kávy bez lógru, 1 lžíci hladké mouky, šlehačku (250 ml), sůl Přílohy: hranolky
18.6.2025
Kdo by neměl! Dobrý párek se bez ní vůbec nedá vychutnat. Nejen proto je ale hořčice je v různých obměnách doma prakticky po celém světě. Výchozími surovinami pro výrobu hořčice jsou hořčičné semínko, ocet a sůl. Ovšem není hořčice jako hořčice. Už v základu se hořčice odlišuje podle toho, jaký druh hořčičného semínka se používá. * Jde o tři různé rostliny, příbuzné řepce olejné – ze kte
5.6.2025
Existují v mnoha barvách a tvarech, mají lehce pikantní chuť, jsou plné vitamínů a zdraví prospěšných látek. Připravují se na mnoho způsobů, včetně klíčků a listů. Můžeme se setkat s ředkvemi bílými, žlutými, červenými, zelenými i černými, nejčastěji jsou kulaté nebo oválné, běžně používaný je už i podlouhlý bílý daikon velikosti salátové okurky. Ty nejznámější kulaté s červenou slupkou jsou plo
reklama
Šikovné tipy
Když konturování, tak podle tvaru obličeje
Konturování je jednou z nejužitečnějších metod make-upu a vyplatí se ji naučit. Dokáže totiž vytvořit iluzi ideálního tvaru obličeje. Konturování vlastně napodobuje efekt světla a stínu: Světlem vytahuje líbivé rysy obličeje a tmavšími tóny zatlačuje do pozadí ty méně povedené. A protože každá tvář je originál, neexistuje jeden univerzální postup, jak si konturováním dodat na […]
Konec zápachu v bytě
Možná už se vám to také stalo. Vejdete do bytu a…. cítíte nepříjemný odér, který se line prostorem. Jen nemůžete přijít na to, odkud se bere. V případě, že se váš nos vzbouří a signalizuje nelibý pach, se zkuste zaměřit na 7 nejčastějších důvodů, proč to u vás doma smrdí. 1. Odpadkový koš Používání igelitových […]
Křída umí více než jen psát
Mít po ruce křídu se v domácnosti vyplatí. Skvěle čistí a umí i pár dalších kousků, přitom nedráždí, nevyvolává alergie a není jedovatá. Nahradí levanduli v šatníku: Působí ale trochu jinak. Zatímco levandule svým intenzivním aromatem nepříjemné pachy překryje, křída spíš řeší jejich příčinu, kterou bývá vlhkost v šatníku. Ta podporuje množení bakterií, které jsou […]
Vyzkoušeli jsme: Tablety, nebo gel?
Kdo nemá myčku, nepotřebuje ji. Kdo si ji jednou pořídí, už si život bez ní nedokáže představit. Patříte ke druhé skupině? Pak možná řešíte další dilema, jaký přípravek na mytí nádobí použít. Nabídka na trhu je bohatá, ale v zásadě nejčastěji volíme mezi práškem, tabletami a gelem. Pomiňme prášek, mnoho spotřebitelů ho odmítá s tím, že se […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Deset bytostí z českého folkloru, o kterých jste možná nikdy neslyšeli
enigmaplus.cz
Deset bytostí z českého folkloru, o kterých jste možná nikdy neslyšeli
V našich pověstech se to všelijakými strašidly a přízraky jen hemží. V různých formách se vyskytují snad na každém hradě, ale také v lesích, v podzemí či dokonce v ulicích měst. Narazit na ně můžete,
Za tajemnými menhiry po Česku
epochanacestach.cz
Za tajemnými menhiry po Česku
Česká republika je poseta menhiry různého stáří a původu. K některým se pojí temné historické pověsti, jiné jsou vyhlášené pro své energetické působení. Navštivte s námi oblíbené menhiry, jež zdobí naši zem. Zakletý mnich u Drahomyšle Zakletý mnich u Drahomyšle (viz úvodní foto) poblíž Žatce je asi naším nejznámějším menhirem. O tomto kameni také existuje pověst. V
Tajemný africký horoskop
nejsemsama.cz
Tajemný africký horoskop
Pod horkým saharským sluncem vznikla kdysi magická geomantie. Jde o věštecké umění z předmětů, které bylo v dávných dobách důležité pro přežití. Věštilo se z kostí, hlíny, kamenů či písku. Najděte své znamení, a dozvíte se úžasné věci. Víte, jaké jsou vaše šťastné dny a co to o vás všechno vypovídá? Zjistěte podle svého narození, ke kterému magickému znamení patříte. Silný Baobab 4.
Zesměšnil odvážný Slovák Fridricha Velikého?
historyplus.cz
Zesměšnil odvážný Slovák Fridricha Velikého?
Je jich málo, mají jen pár děl, a přesto husaři dokážou nemožné – obsadí Berlín! Bleskovým přepadem ochromí místní vojenskou posádku a šokované pruské královně nezbývá než z města uprchnout. Rakouský vojevůdce Andrej Hadik se brilantní akcí zapíše do dějin.   „Virtuti nihil invium!“ „Udatnost nezná překážek!“ Právě tímto krédem se celý život řídí rakouský maršál
Oslava elegance: piknik šampaňského MUMM zazářil na karlovarském festivalu
iluxus.cz
Oslava elegance: piknik šampaňského MUMM zazářil na karlovarském festivalu
Exkluzivní šampaňské MUMM Cordon Rouge uskutečnilo první piknik v rámci 59. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Akce, jež proběhla v malebné zahradě hotelu Imperial, přivítala řadu
Ruce, které nezapomínají
skutecnepribehy.cz
Ruce, které nezapomínají
Někdy mám pocit, že se celý život vejde do pár doteků. Do jemného pohlazení po vlasech nebo hrnku, který podáváte druhému, aby ho zahřál. Moje ruce si toho pamatují víc než moje hlava. Prsty mám pokřivené, klouby už dávno nepracují, jak by měly, ale ty staré dlaně… pořád cítí. Je v nich vše: dětství, práce, radosti, pády i ta každodenní
Podprsenka: Od mučivého korzetu k osvobozujícímu designu
epochaplus.cz
Podprsenka: Od mučivého korzetu k osvobozujícímu designu
Dokud ženy nosily korzety, a že to trvalo hezkých pár století, nemohly volně dýchat a měly jeho vinou i jiné, velmi vážné zdravotní problémy, jako například poškození vnitřních orgánů. Korzet zkrátka není nic, do čeho byste se dnes chtěly dobrovolně nasoukat. Naštěstí se našly průkopnice i muži, kteří se postarali o to, aby ženy mohly
Rostlina umí přizpůsobit přenos pylu podmínkám prostředí, odhalují čeští vědci
epochalnisvet.cz
Rostlina umí přizpůsobit přenos pylu podmínkám prostředí, odhalují čeští vědci
Ač vědci zkoumají rostliny do detailů na úrovni molekul či z globálních perspektiv, jsou stále okamžiky jejich života, jež jsou prakticky neprobádané a dají se na nich udělat průlomové objevy. Jedním z nich je uvolňování pylu prašníky a jeho přenos hmyzem mezi květy. Prchavý děj, k jehož studiu nám víc než moderní přístroje pomůže
V Belize byla objevena přes 1600 let stará hrobka mayského krále
21stoleti.cz
V Belize byla objevena přes 1600 let stará hrobka mayského krále
Hrobka náležela králi jménem Te K’ab Chaak, zakladateli města Caracol, které bylo významným centrem Mayské nížiny během 6. a 7. století. Je to po 40 letech poprvé, kdy byla nalezena identifikovatelná
Duchovny se tajně podruhé oženil s o 25 let mladší kráskou
nasehvezdy.cz
Duchovny se tajně podruhé oženil s o 25 let mladší kráskou
Po rozvodu s herečkou Téou Leoni (59) v roce 2014 herec, režisér a scenárista, dobře známý ze seriálu Akta X a Californication, David Duchovny (64), tvrdil, že je příliš starý na to, aby se znovu ožen
Muffiny s jahodami a jogurtem
tisicereceptu.cz
Muffiny s jahodami a jogurtem
Jogurt lze naředit několika kapkami mléka. Suroviny na 12 kusů 100 g hladké mouky 120 g pohankové mouky 80 g cukru krystal 1 lžička skořice 2 lžičky prášku do pečiva 2 lžíce oleje 1 rozmix
Odlehčenost, subtilnost, vzdušnost a styl
rezidenceonline.cz
Odlehčenost, subtilnost, vzdušnost a styl
To všechno naše domovy získají, pokud je vybavíme některým z moderních typů sedacího nábytku s přiznanou konstrukcí ze dřeva či kovu. Zvolené řešení ovlivňuje samozřejmě jak vzhled, tak funkčnost každé sedací soupravy, a to i v případě, že konstrukční prvky nejsou vidět. Ocelové i dřevěné prvky ovšem bývají kvůli svému vzhledu přiznané, a to ve