Trochu připomíná bramborovou kaši, ale chuť je úplně jiná. Servírovat ji můžete opravdu jako dip s topinkami, ale hodí se i jako příloha k rybám či pečené zelenině. Recept se vám hodí, i když jste uvařili víc brambor než sníte.
Budete potřebovat
6 brambor, 6–8 stroužků česneku, ½ šálku olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, ½ šálku vody z brambor, sůl, pepř
Postup
1) Uvařte brambory nakrájené na kostičky doměkka, sceďte a ponechte si trochu vody z vaření.
2) Do kuchyňského robotu přidejte ½ hrnku horké vody z vaření, česnek, červený vinný ocet a osolte. Mixujte, dokud se česnek nerozmělní. Přidejte brambory a mixujte, aby se suroviny spojily.
3) Při tom po troškách přilévejte olivový olej a míchejte, jako byste dělali majonézu. Hotovo bude, až se všechny suroviny spojí a směs bude hladká a krémová.
Naše tipy
Chcete-li, aby vaše skordalia měla jemnou česnekovou chuť, povařte stroužky česneku před použitím 5 minut v mléce.
Místo červeného octa můžete přidat citronovou šťávu a trochu citronové kůry.
Pokud nemáte kuchyňský robot, můžete brambory rozmačkat vidličkou a ingredience spojit pomocí šlehače.