Recept na jelení guláš

Guláš jak má být a podzimní jídlo té nejvyšší třídy!

Suroviny

500 g jelení zvěřiny (krk či plecko)
100 g slaniny
1 cibule
1 lžíce oleje
1 stroužek česneku
½ lžičky sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
špetka kmínu, majoránky
vývar, můžeme nahradit vodou
sůl

Postup

Nakrájíme nadrobno cibuli a na slanině s olejem osmažíme do zlatova. Nakrájíme si maso na kostky, lehce osolíme a zasmahneme.

Přidáme papriku, kmín a podlijeme vývarem, nemáme-li, postačí i voda. Dusíme pod pokličkou do měkka. Šťávu necháme hodně odpařit.

Guláš v závěru zaprášíme moukou. Pokud máte strach z hrudek, rozmícháme si v hrnečku hladkou mouku s vodou do hladka a pomalu za stálého míchání přiléváme. V závěru přidáme majoránku a utřený česnek, znovu podlijeme a povaříme.

Štítky: ,

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Zázračné oleje
nasehvezdy.cz

Zázračné oleje

Potřebuje vaše tělo po zimě vzpruhu? Tyto oleje mu...
Tvor, který jako by nepocházel z tohoto světa
21stoleti.cz

Tvor, který jako by...

Kdysi rozmanitá skupina hlavonožců, vampýrovky,...
Do skleníků v botanických zahradách
epochanacestach.cz

Do skleníků v botanických...

Nevíte, kam byste v zimě...
Britská varianta COVID-19 se rychle šíří
epochaplus.cz

Britská varianta COVID-19 se...

Britská varianta COVID-19 se šíří i přes...
Altán pro onkologické pacienty jako místo odpočinku
epochalnisvet.cz

Altán pro onkologické...

Nadějné vyhlídky, tak zněl název kreativního...
Říše Chimú: Obětovali dávní lidé bohům to nejcennější?
epochaplus.cz

Říše Chimú: Obětovali dávní...

Plesk, plesk, dětské nožky šlapou do bahna. Malý...
Rizoto s čerstvým špenátem
nasehvezdy.cz

Rizoto s čerstvým špenátem

Recept na vynikající špenátové rizoto, které...
5 zajímavých českých mostů: Znáte je?
epochanacestach.cz

5 zajímavých českých mostů:...

Na našem území je spousta...
Před opuštěným kostelem prý vyfotila ducha. Nyní chce na místo přizvat médium
enigmaplus.cz

Před opuštěným kostelem prý...

V irských médiích se objevila nová...
0 shares