Lahodné penne s krémovou omáčkou jsou rychlou, ale přitom luxusní večeří.
Suroviny na 4 porce
1 balení těstovin penne
slunečnicový olej
1 středně velká cibule
1 plechovka sterilovaných žampionů
1 lžíce sekané zelené petrželky
200 ml bílého suchého vína
1 kelímek smetany ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
bazalka na ozdobení
Postup
Těstoviny uvařte dle návodu.
Na pánvi na slunečnicovém oleji zlehka osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a zalijte ji plechovkou žampionů. Nechte chvíli povařit.
Přidejte nasekanou petrželku a přilijte bílé víno. Nakonec vše zalijte smetanou, přidejte lžíci mouky a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
Těstoviny sceďte a na pánvi promíchejte se směsí. Naservírujte na talíře, ozdobte bazalkou a ihned podávejte.