Nekynutý mazanec

Jeho příprava vám zabere méně času, přitom je nádherně vláčný a nadýchaný.

Potřebujete

500 g hladké mouky, 250 g měkkého tvarohu, 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 celá vejce, 5 lžic mléka, 4 lžíce rumu, 1,5 balíčku kypřicího prášku, hrst spařených oloupaných mandlí, 2 hrsti rozinek spařených v rumu, vejce na potření

Postup

Utřete moučkový a vanilkový cukr s vejci a postupně přidávejte změklé máslo, tvaroh a rum. Přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem, dvě třetiny posekaných mandlí, všechny rozinky a 5 lžic mléka.

Vařečkou vypracujete pevné, hladké a nelepivé těsto a vytvarujete z něj bochánek. Položte ho na plech vyložený pečicím papírem. Bochánek nahoře nastřihněte do tvaru kříže, potřete rozšlehaným vejcem a posypte zbylými mandlemi.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C nejprve 10 minut, potom snižte teplotu na 160 °C a dopékejte dozlatova asi půl hodiny.

Štítky: , ,

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

0 shares