Nejspíše nejlepší způsob, jak připravit mořského vlka!
Suroviny na 5 porcí
1,5 kg čerstvého mořského vlka
2 kg mořské soli
2 bílky hrst čerstvých bylinek na rybu
400 g čerstvého špenátu
1 cibule
100 ml smetany
citrón
Postup
Vykuchanou rybu opláchneme a dobře osušíme. Osolíme zevnitř, přidáme bylinky a zakapeme citrónem. Bílky smícháme s kilem mořské soli a vytvoříme těstíčko, kterým celou rybu obalíme. Na plech vysypeme další kilo soli a na něj položíme rybu obalenou do těstíčka. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C asi na 25 minut.
Po upečení necháme rybu zchladnout, sloupneme horní část krusty a rybu vyjmeme. Stáhneme kůži a servírujeme šťavnaté masíčko. Jako přílohu podáváme bílé pečivo a špenát. Na špenát si osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme oprané listy špenátu a 10 minut dusíme. Opeříme, osolíme a přidáme trochu smetany.