Dobře připravená masová směs je základ, zpestření špízů je na vaší fantazii, grilování nechte na těch nejlepších a pak si pochutnáte naprosto všichni.
Ingredience
600 g mletého zadního hovězího
3 lžíce mléka
2 lžíce rajského protlaku
1 cibule
1 lžička mletého římského kmínu
chilli koření
sezamová semínka
sůl
Postup
Hovězí maso dáme do mísy, uděláme do něj důlek, do které ho dáme mléko. Když se vpije do masa, vmícháme do něj rajský protlak.
Cibuli nakrájíme najemno a vmícháme ji do masa, společně s římským kmínem. Přidáme sůl a chilli koření a vše promícháme.
Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama menší kuličky, napícháme je na kovové jehly. Špízy grilujeme pozvolna. Chvilku před tím, než jsou hotové, je ještě posypeme sezamovými semínky.