Domů     Hana Gregorová: Těší mě, když všem chutná
Hana Gregorová: Těší mě, když všem chutná
18.8.2019

Populární herečka a moderátorka Hana Gregorová je vyhlášenou kuchařkou a ví, jak domov provonět dobrotami. I jak ho udělat útulným a pohodlným. Jak nám prozradila, ráda při zařizování sama přiloží ruku k dílu.

Paní Hanko, s vaším manželem Radkem Brzobohatým jste nejprve bydleli v Praze na nábřeží v Podskalské ulici, pak na Václavském náměstí a nakonec ve vlastním domě v Říčanech u Prahy. Jak dlouho už v něm jste?

V Podskalské ulici se narodil Ondra a ten byt jsme pak vyměnili za větší. Na Václavském náměstí jsme měli krásný 200 metrů velký byt, ale jak přišly restituce, tak jsme věděli, že to bude pěkná raketa za nájem, a rozhodli se přestěhovat do Říčan. V roce 1996 jsme se stěhovali.

Ten dům jste si navrhovali sami?

Vzali jsme si mustr od jedné firmy, ale interiéry jsme předělávali přímo na místě.

Vnitřní zařízení je práce architekta, nebo vaše?

Moje. Já si věci nejraději dělám sama.

Jaké barvy u vás převládají?

S Radkem jsme měli rádi takové ty teplé barvy. Obývák máme kombinovaný olivově zelenou s cihlově červenou, a nahoře pastelové barvy – hnědou, žlutou, hráškově zelenou.

Našli bychom i propriety z vašich natáčení?

Z natáčení ani ne, ale co třeba mám, jsou boty, ve kterých Radek hrál Řeka Zorbu. Ty boty miluju, jednou si je vezme Ondra. Mám také krásná Radkova alba z natáčení Všech mých rodáků či Oázy.

S manželem jste si naplánovali velký dům s velkou zahradou. Necítíte se v něm nyní, když Radek odešel, osamělá?

Mám ráda samotu, nemám ráda osamělost. Osamělá nejsem, pořád přicházejí kamarádky, děti, mám psy. Ale Radek mi tam schází. Spolu jsme tam žili, ale ten pocit, když se vracíte a víte, že vás nikdo nečeká… Pořád máte iluzi, že teď vyjde ze dveří a zamává. Alespoň psi se těší a letí mi naproti.

A co zahrada? Jste ten typ, který i na zahradě musí stále něco dělat?

Ráda zahradničím, ale nemám na to čas. Naštěstí se jedná hlavně o velký trávník a trvalky.

Ruch velkoměsta vám v Říčanech neschází?

Vůbec. Mám krásnou zahradu, bazén, takže třeba léto jsme si letos užili dokonale. A je tam klid. Mám bezvadné sousedy, i když se nevidíme, tak o sobě víme, jsem tam spokojená. Ale samozřejmě už to pro mne není tak přitažlivé, jako když jsme byli dva. To se pocitově hodně změnilo.

Je o vás známo, že jste vynikající kuchařka a jíst u vás je požitek. Jaké bylo oblíbené jídlo Radka?

Myslím, že vařím moc dobře, hrozně mne to baví a jsem ráda, když lidem u mne chutná. Radek byl gurmán, miloval československou kuchyni. Vepřo, knedlo, zelo, řízky, svíčkovou, pečený bůček. A také sladké měl rád.

Co neměl rád, byla drůbež, ale já jsem vždycky předstírala, že ty řízky jsou vepřové.

Jaký je váš kuchařský majstrštyk?

Těžko říci, já si myslím, že to není můj majstrštyk, ale protože to v Čechách neznáte, je to taková slovensko-maďarská sladkost, jmenuje se kremeše, lístkové těsto, žloutkový krém a šlehačka, je to fakt strašně dobré.

Co nejvíc chutná vám?

Už tři čtvrtě roku se omezuju v jídle a dokázala jsem zhubnout, ale pro mne je to hrozně těžké, já prostě jídlo miluju. Vůbec nejím chleba, rýži, brambory a přitom je mám tak ráda. Není nic, co by mi nechutnalo.

Od exotických jídel až po českou a slovenskou kuchyni. Možná ale tím, že se omezuji, tak o to víc mne baví vařit a vždycky nutím všechny kolem, aby jedli. Ne pod hrozbou biče, že by jim nechutnalo. Chutná jim a to je důležité.

S vaším prvním manželem, jordánským lékařem, jste žila v Dubaji. Jak tam vypadal váš byt?

Plánovali jsme, že se vrátíme do Evropy, a tak jsme si nezařizovali nic svého. Bydleli jsme s manželovými rodiči a bylo to takové pětipokojové apartmá s velkou lodžií. Hezky zařízené, to, co tehdy byl u nás megaluxus, v Emirátech byl standard.

Radek byl vaším osudovým mužem. Láska vám v neztenčené míře vydržela až do konce?

Vydržela. Jsem šťastná, že jsem ho potkala a za těch dvaatřicet let spolu. Jak vypadal ve filmech a jak si ho divačky idealizovaly, tak takový byl. Samozřejmě, že jsme se uměli i pohádat, ale to patří k životu a lásce.

Já bych se unudila s nějakým ňoumou, co se ani nepohádá. Byl to báječný manžel, táta, milenec, zkrátka skvělý chlap.

Umíte si představit, že byste nyní měla po boku někoho jiného?

Neumím. Já to nevylučuji, ale zatím nic. Neumím si to představit.

Zůstalo ještě něco, nějaký sen, který toužíte naplnit?

Můj sen je zcela prostý. Netýká se práce, ale rodiny. Ať jsme zdraví, ať jsme šťastní a ať nezažijeme válku. Když vidím, co se ve světě děje, tak říkám, buďme šťastni, kde žijeme.

A otázka na závěr: Víte už, jak budete trávit letošního Silvestra?

Tak jako každoročně, co už není Radek, letošní už bude třetí bez něj. S Radkem jsme vždycky šli do divadla, a i když jsme nehráli, tak jsme chvilku poseděli s herci. Pak jsme šli domů, koukali na televizi, přišlo pár kamarádů.

Poslední dva roky byla u mne dcera s přáteli, bylo to vtipné, pobavili jsme se, zřejmě to tak bude i letos. Uvařím všechno možné a strávíme hezký večer, dá se říci až do rána. Ale nejsem typ, co se musí na Silvestra nutně bavit, raději mám klid.

Do divadla nezavítáte?

To víte, že ano. Hrajeme muzikál Cyrano, dokonce dvě představení. Cyrano, to je taková moje srdcovka. Pan Feĺdek měl tu hru patnáct let v šuplíku a já jsem ji vytáhla. Ondra k ní udělal nádhernou hudbu, je to něco jiného než Rostandův Cyrano.

Překlad je lehčí, vtipnější, lidé se neskutečně baví. Přijďte se přesvědčit.

Hana Gregorová ve zkratce

+Narodila se 20. srpna 1952 v Bratislavě a vystudovala Vysokou školu múzických umění v Bratislavě-herectví.

+Hraje převážně v televizních seriálech a filmech, v současné době ve Svatbách v Benátkách a Chlapi neplačú.

+Ředitelka, manažerka, autorka, režisérka a herečka Divadla Radka Brzobohatého.

+Byla vdaná za herce Radoslava Brzobohatého, s nímž má syna Ondřeje, který je známým hudebníkem a skladatelem. Z předchozího manželství má dceru Rolu.

Předchozí článek
Související články
23.12.2025
Tradice obalovaného kapra s bramborovým salátem coby štědrovečerní pokrm je mnohem mladší, než by se mohlo zdát. Poprvé ho připravila M. D. Rettigová a první recept na jeho přípravu se objevil v kuchařce až v roce 1924.   V českých rodinách se kapr na Štědrý večer podával už dříve, někdy od počátku 19. století, ale spíše jen v rybníkářských oblastech nebo v rodinách, které si ho finančně mohli
22.12.2025
Croquembouche (čteme krokánbuš) je lahodný dezert, který se ve Francii připravuje při slavnostních příležitostech. Poprvé ho představil cukrář Antoine Carême v druhé polovině 18. století a měl takový úspěch, že ho dnes zná každý i za hranicemi jeho země. Doba přípravy: 180 minut   Rozpis na 8 porcí: * Na těsto: 150 g másla, 200 g hladké mouky, 5 vajec, 450 ml vody * Na čokoládo
18.12.2025
Odpověď je snadná. Ano. Nějak už to mají zakódováno v genech. Typický Francouz si na jídle dává opravdu záležet.   Jídlo je pro něj radost, potěšení, společenská událost. A pozor nejen v restauraci, ale i doma v rodině. Kvalita především Vaření začíná už při nákupu. Sice musíme opustit představu, že se všechno každý den kupuje na trhu, kde si lze produkty ohmatat, očichat a pr
12.12.2025
Guláš umí uvařit po paměti snad každá, i nezkušená kuchařka. Dokonce jeho přípravu perfektně zvládají i muži, kteří si ke sporáku stoupají spíš výjimečně, jen když chtějí strávníky překvapit svým kuchařským uměním… Každá domácnost připravuje guláš trochu jinak. Receptura dědící se z generace na generaci se liší v druhu použitého masa, v koření a různých ochucovadlech, v zálivce, kterou maso běh
10.12.2025
Yerba maté je třetím nejoblíbenějším teplým povzbuzujícím nápojem světa. Na přípravu se používají mladé lístky byliny cesmíny paraguajské.   Kouřová vůně a uzená chuť. Řízný a hořký… Tak popisují znalci tradiční jihoamerický nápoj, který tamní šamani při svých rituálech používali již v dobách před Kristem, a který má dodnes přezdívky Zázrak z pralesa nebo Zelené zlato indiánů. Zdravá
reklama
Šikovné tipy
Vánoční hvězdu přizdobte
Letos můžete zkusit styl „Ledového království“.  Nejen klasická červená, ale i bílá vánoční hvězda má totiž úžasné kouzlo.   1) Připravte si skleněnou mísu odpovídajících rozměrů a potřete ji neředěným saponátem na nádobí. Poté na ni postupně přikládejte tyčinky lepidla do tavné pistole a tu je opatrně rozpouštějte. 2) Až vytvoříte dostatečně hustou síť, nechte […]
Z vlastnoručního etažéru a malované dózy bude cukroví chutnat ještě lépe
Na štědrovečerní tabuli se bude dřevěný etažér vyjímat lépe než cukroví naskládané na talíři. Zkuste si ho letos vyrobit. Křehké druhy cukroví můžete do té doby uložit v plechových dózách, které pomalujete vánočními motivy. Dóza na cukroví Vlastnoručně zdobená dóza s domácím cukrovím může posloužit i jako pěkný dárek.   Budete potřebovat: * plechové dózy * vodou […]
Vyrábíme schránku pro Ježíška
Kam vložit dopisy s vánočními přáními, aby je Ježíšek spolehlivě našel? Přece do speciální vánoční schránky.   Budete potřebovat: * dárkovou bedýnku na dvě lahve vína (má vysouvací zadní stranu a poutko, za níž schránku můžete zavěsit na dveře, okno nebo plot) * rukavice * vrtačku se speciálním nástavcem zvaným sukovník (14 mm) * brusnou […]
Naučte ho naslouchat
Domluva s opačným pohlavím je občas opravdu hodně náročná. Pokud si ale osvojíte pár triků, přestanete mít pocit, že oba mluvíte jiným jazykem. Stručně, jasně, rychle Držte se vždy těchto tří pravidel. Muži totiž chtějí přesně vědět, o co vám jde. Nehovořte proto zeširoka a nevkládejte do toho své pocity. Buďte stručná a snažte se […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Díky dronům analyzují vědci velrybí dech
21stoleti.cz
Díky dronům analyzují vědci velrybí dech
Používání dronů je v moderní době velmi rozšířené, a to v různých oblastech lidské činnosti. Spoléhají na ně i odborníci, kteří se zabývají zdravím keporkaků a dalších velryb v arktických vodách. Bezp
Montblanc přeje Veselé Vánoce
iluxus.cz
Montblanc přeje Veselé Vánoce
Montblanc vnáší do letošních Vánoc atmosféru zimních dnů, kdy se člověk na chvíli zastaví, vezme do ruky pero a nechá myšlenky plynout po papíru. Ruční psaní je jedním z nejkrásnějších způsobů, jak
Věděla, že jsem v nebezpečí
skutecnepribehy.cz
Věděla, že jsem v nebezpečí
Byla to jen taková hra na schovávanou a mě nenapadlo nic lepšího, než se ukrýt do zakázané dědečkovy truhlářské dílny… V  dětství jsem často trávila prázdniny a také volné víkendy i se svým bratrem u babičky a dědečka na vesnici. Dědeček byl šikovný stolař a s babičkou si ještě přivydělávali zdobením už hotových rakví v odlehlé dílně. Přikázali nám, abychom do této
Ardbeg House: Legenda z Islay vítá první hosty
epochalnisvet.cz
Ardbeg House: Legenda z Islay vítá první hosty
Slavná palírna Ardbeg, spadající pod skupinu LVMH, poprvé vstoupila do hotelového světa…Na ostrově Islay otevřela Ardbeg House, stylové boutiqové útočiště propojující charakter své legendární produkce s prostředím ostrova, který je proslulý dlouhou tradicí a jedinečným rukopisem místních palíren. Dvanáct pokojů a apartmá, z nichž každý má svůj vlastní příběh, vás vtáhne do atmosféry, která působí jak
Tichá domácnost u Burešové kvůli třetímu dítěti?
nasehvezdy.cz
Tichá domácnost u Burešové kvůli třetímu dítěti?
Dostává bezbřehá láska trhliny? Na veřejnosti se hvězda seriálu ZOO Eva Burešová (32) a její partner, šéfkuchař Přemek Forejt (38), prezentují jako dokonalý pár. Podle našeho zdroje to má však za dv
Sklo jako působivý architektonický materiál
rezidenceonline.cz
Sklo jako působivý architektonický materiál
Velkoplošné prvky ze živého transparentního materiálu stavbu osvěžují, propouštějí do jejího nitra spoustu světla, a tím zlepšují kvalitu vnitřního prostředí. Navíc významně ovlivňují vzhled budovy. Tak jako dřevo a kámen v konstrukčních řešeních zdařile zastupuje ocel, výplně z cihelného či jiného zdiva zase velmi působivě nahrazuje sklo. Jeho vizuálního benefitu v podobě zrcadlení oblohy i
Čočková polévka s klobáskou
tisicereceptu.cz
Čočková polévka s klobáskou
Ať už ji máte raději se smetanou, nebo jemně kyselou, ze silného domácího vývaru bude jedinečná. Ingredience 250 g čočky 1 mrkev kousek celeru 2 stroužky česneku 300 g brambory 1 cibule 1
Vánoce, které vás překvapí
epochanacestach.cz
Vánoce, které vás překvapí
Kde jsou nejlepší Vánoce? Než odpovíte logicky, že doma, zkuste si přečíst, jak to na Ježíška vypadá po světě. Zázrak Vánoc stojí za to zažít kdekoli. Ať se tam zpívá Tichá noc, nebo Narodil se Kristus Pán… Kanada Ještě před Štědrým dnem pořádají Kanaďané pečicí večírky, kdy příchozí pečou vánoční koláčky „cookies“ dle vlastního receptu. Chodí tu Santa
8 nejslavnějších gladiátorů: Skláněli se před nimi i římští císaři?
historyplus.cz
8 nejslavnějších gladiátorů: Skláněli se před nimi i římští císaři?
Svalnatý bijec v rukách pevně svírá kopí a jeho hrot má namířen na blížící se nebezpečnou šelmu. Jediný špatný krok, jediné zaváhání a skončí roztrhán na kusy. Diváci v aréně sedí na krajích svých sedadel a ani nedutají. Vtom šelma zaútočí. Pohotový gladiátor však stihne uskočit a zasadit jí smrtící ránu. Carpophorus údajně za jediný
Zima je drsná, ale vaše ruce být nemusí
nejsemsama.cz
Zima je drsná, ale vaše ruce být nemusí
S příchodem zimy dostávají pořádně zabrat. Mráz, vítr a suchý vzduch jim dávají lekci z otužování. Ale nebojte, stačí pár kroků, a budou jako v bavlnce. Kůže na rukou patří mezi nejméně chráněné, ale nejvíc namáhané části těla. A i když se o ni snažíte pečovat promazáváním, někdy to nestačí. A to zvlášť v zimě. Jak tedy předcházet suchosti a popraskání
Přišlo od Panny Marie varování proti covidu?
enigmaplus.cz
Přišlo od Panny Marie varování proti covidu?
Mohou být některá náboženská zjevení tak konkrétní, aby nás varovala před nadcházejícími událostmi? Italka jménem Gisella Cardia tvrdí, že ano! [gallery size="full" ids="162348,162350,162349"] V
Láska versus přátelství: Řídí je stejné procesy v těle?
epochaplus.cz
Láska versus přátelství: Řídí je stejné procesy v těle?
I když to nezní moc romanticky, žádná láska by na světě nebyla bez obyčejné chemie! Jaké třaskavé reakce za ní stojí, už vědci tuší. Ale jak to s přátelstvím, které k lásce nemá zas tak daleko? Pokud si představíme tělo jako chemickou laboratoř, tak v sekci, kde se míchá láska, intimita a partnerské soužití, je