Dietní grilování: Jde to i zdravě!

Bojíte se, že kvůli večerním hostinám nezapnete vaše oblíbené kalhoty? Grilování se vzdávat rozhodně nemusíte. I ze zdravých surovin totiž vykouzlíte báječné grilované hody, po kterých rozhodně nepřiberete.

Plněné paprikové lusky

Suroviny na 4 porce

  • 4 žluté papriky
  • 4 červené papriky
  • 200 g celozrnného kuskusu (suchý stav)
  • 80 g balkánského sýru
  • 120 g sušených rajčat v oleji
  • čerstvé oregano
  • bazalka
  • sůl

Postup

Odkrojíme vrchní část paprik a odstraníme zrníčka. Kuskus necháme nabobtnat a smícháme jej s nastrouhaným balkánským sýrem a vmícháme nakrájená sušená rajčata. Dochutíme solí, oreganem a bazalkou. Promícháme a směsí vyplníme papriky. Přiklopíme, svážeme provázkem a grilujeme dozlatova. Papriky průběžně obracíme. Na talíři vypadají skvěle a chutnají ještě líp!

Zeleninová jehla s provensálským kořením

Suroviny na 4 porce

  • 16 středních žampionů
  • 2 papriky
  • 16 cherry rajčátek
  • 3 větší cibule
  • kvalitní olivový olej
  • 3 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 2 stroužky česneku
  • nízkotučný tvaroh
  • čerstvé bylinky dle chuti
  • sůl a pepř

Postup

Papriky nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, cherry rajčátka necháme v celku. V míse smícháme olej, citrónovou šťávu, směs provensálského koření, prolisovaný česnek a pepř. V marinádě následně smočíme papriku, rajčátka a žampióny, opatrně obalíme také cibuli. Zeleninu napichujeme střídavě na jehly. Grilujeme na předehřátém grilu cca 10 minut. Mezitím si nízkotučný tvaroh v misce rozděláme s čerstvými nakrájenými bylinkami, můžeme přidat špetku pepře a sůl podle chuti. Hotové špízy poté namáčíme v bylinkové omáčce. Tvaroh můžete nahradit například zakysanou smetanou či bílým jogurtem.

Vyzkoušejte grilovanou exotiku!

Pokud už vás nebaví grilovat maso a zeleninu, můžete zkusit ovoce. Je to sladká lahůdka, kterou si zamiluje i zapřísáhlý masožravec. Bohatě vám k tomu postačí banán, který ogrilujte ve slupce asi 12-15 minut. Pak jej oloupejte, nakrájejte na šikmá kolečka a podávejte ke grilovanému masu jako přílohu. Uvidíte, že vám bude chutnat. Doslova totiž voní exotikou! Navíc ho můžete zapéct s alkoholem, třeba rumem či slivovicí. Nic tím nezkazíte, naopak grilovaní dodáte tu správnou šťávu.

 

Štítky:
reklama

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Prague Caviar Week za dveřmi
iluxus.cz

Prague Caviar Week za dveřmi

Pravý kaviár bývá označován za černé...
Francouzský medový koláč
tisicereceptu.cz

Francouzský medový koláč

Suroviny na těsto 200 g hladké...
Nejpodivnější alergie na světě: Co všechno může lidský organismus krutě potrápit?
epochaplus.cz

Nejpodivnější alergie na světě:...

Člověk nemusí být alergický jen na kvetoucí trávy...
Krále na útěku udal průkopník parašutismu
epochalnisvet.cz

Krále na útěku udal...

Poštmistr Drouet sleduje dění na ulici a...
Chce společný přírůstek s Forejtem?!
nasehvezdy.cz

Chce společný přírůstek...

Svou lásku k sympatickému...
Mají už jeden druhého plné zuby?
nasehvezdy.cz

Mají už jeden druhého plné...

Dlouho to vypadalo, že čím...
Léto v Brně: Tipy na autentické prohlídky
epochanacestach.cz

Léto v Brně: Tipy na...

Tuzemská dovolená bude...
Záhada „bezdechých“
enigmaplus.cz

Záhada „bezdechých“

Pro laika neuvěřitelné výkony, kterých dosahují vyznavači...
Růžová: Vetřelec mezi barvami?
epochaplus.cz

Růžová: Vetřelec mezi barvami?

Žádná jiná barva v sobě nenese tolik rozporů a...
Láska na dlouhou trať
skutecnepribehy.cz

Láska na dlouhou trať

Oliver mě fascinoval už od...
Proč hvězda Betelgeuse potemněla? Astronomové už vědí…
21stoleti.cz

Proč hvězda Betelgeuse...

Když na konci roku 2019 a na začátku roku 2020...
Křídlová dveřní klasika
rezidenceonline.cz

Křídlová dveřní klasika

Hodí se všude, kde máme na otevírání tohoto typu dveří...
0 shares