Dietní grilování: Jde to i zdravě!

Bojíte se, že kvůli večerním hostinám nezapnete vaše oblíbené kalhoty? Grilování se vzdávat rozhodně nemusíte. I ze zdravých surovin totiž vykouzlíte báječné grilované hody, po kterých rozhodně nepřiberete.

Plněné paprikové lusky

Suroviny na 4 porce

  • 4 žluté papriky
  • 4 červené papriky
  • 200 g celozrnného kuskusu (suchý stav)
  • 80 g balkánského sýru
  • 120 g sušených rajčat v oleji
  • čerstvé oregano
  • bazalka
  • sůl

Postup

Odkrojíme vrchní část paprik a odstraníme zrníčka. Kuskus necháme nabobtnat a smícháme jej s nastrouhaným balkánským sýrem a vmícháme nakrájená sušená rajčata. Dochutíme solí, oreganem a bazalkou. Promícháme a směsí vyplníme papriky. Přiklopíme, svážeme provázkem a grilujeme dozlatova. Papriky průběžně obracíme.

Na talíři vypadají skvěle a chutnají ještě líp!

Zeleninová jehla s provensálským kořením

Suroviny na 4 porce

  • 16 středních žampionů
  • 2 papriky
  • 16 cherry rajčátek
  • 3 větší cibule
  • kvalitní olivový olej
  • 3 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 2 stroužky česneku
  • nízkotučný tvaroh
  • čerstvé bylinky dle chuti
  • sůl a pepř

Postup

Papriky nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, cherry rajčátka necháme v celku. V míse smícháme olej, citrónovou šťávu, směs provensálského koření, prolisovaný česnek a pepř. V marinádě následně smočíme papriku, rajčátka a žampióny, opatrně obalíme také cibuli. Zeleninu napichujeme střídavě na jehly. Grilujeme na předehřátém grilu cca 10 minut.

Mezitím si nízkotučný tvaroh v misce rozděláme s čerstvými nakrájenými bylinkami, můžeme přidat špetku pepře a sůl podle chuti. Hotové špízy poté namáčíme v bylinkové omáčce.

Tvaroh můžete nahradit například zakysanou smetanou či bílým jogurtem.

Vyzkoušejte grilovanou exotiku!

Pokud už vás nebaví grilovat maso a zeleninu, můžete zkusit ovoce. Je to sladká lahůdka, kterou si zamiluje i zapřísáhlý masožravec. Bohatě vám k tomu postačí banán, který ogrilujte ve slupce asi 12-15 minut. Pak jej oloupejte, nakrájejte na šikmá kolečka a podávejte ke grilovanému masu jako přílohu. Uvidíte, že vám bude chutnat. Doslova totiž voní exotikou!

Navíc ho můžete zapéct s alkoholem, třeba rumem či slivovicí.

Nic tím nezkazíte, naopak grilovaní dodáte tu správnou šťávu.

Štítky:
reklama

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Loď pro sportovní nadšence
rezidenceonline.cz

Loď pro sportovní nadšence

Dominantou neobvyklé výletní lodi Scarlet Lady (tedy...
Eugéne Delacroix: Svoboda vede lid na barikády
epochalnisvet.cz

Eugéne Delacroix: Svoboda...

Antická bohyně jako špinavá pařížská...
Tajemný chrám v Karnaku: Středisko boha Amona
enigmaplus.cz

Tajemný chrám v Karnaku:...

Pro popis Karnaku není označení „chrámový komplex“...
Na povrch „vyplavaly“ nové souvislosti
21stoleti.cz

Na povrch „vyplavaly“ nové...

Studie sopečného popela v jihozápadní...
Lomy v Česku: Přírodní krása, vytvořená lidmi
epochanacestach.cz

Lomy v Česku: Přírodní krása,...

Prašné a hlučné lomy...
Naložené sladkokyselé houbičky
tisicereceptu.cz

Naložené sladkokyselé houbičky

Na zavaření vybírejte jen mladé houbičky, pevné a...
Žena v bílých šatech
skutecnepribehy.cz

Žena v bílých šatech

Když se mi narodil vnuk,...
V showbyzynsu se rozkoukává už i její dcera
nasehvezdy.cz

V showbyzynsu se rozkoukává...

Mladinká Valentýna...
Porsche Design slaví 50. výročí
iluxus.cz

Porsche Design slaví 50....

Značka Porsche Design slaví 50...
S partnerem už nepočítá?
nasehvezdy.cz

S partnerem už nepočítá?

Zpěvačka Lucie...
Studie sopečného popela: Na povrch „vyplavaly“ nové souvislosti
epochaplus.cz

Studie sopečného popela: Na...

Studie sopečného popela v jihozápadní Etiopii...
Nejkrásnější zoologické zahrady světa
epochaplus.cz

Nejkrásnější zoologické...

Zoologické zahrady jsou mnohými lidmi vyhledávány jako...
0 shares