Dietní grilování: Jde to i zdravě!

Bojíte se, že kvůli večerním hostinám nezapnete vaše oblíbené kalhoty? Grilování se vzdávat rozhodně nemusíte. I ze zdravých surovin totiž vykouzlíte báječné grilované hody, po kterých rozhodně nepřiberete.

Plněné paprikové lusky

Suroviny na 4 porce

  • 4 žluté papriky
  • 4 červené papriky
  • 200 g celozrnného kuskusu (suchý stav)
  • 80 g balkánského sýru
  • 120 g sušených rajčat v oleji
  • čerstvé oregano
  • bazalka
  • sůl

Postup

Odkrojíme vrchní část paprik a odstraníme zrníčka. Kuskus necháme nabobtnat a smícháme jej s nastrouhaným balkánským sýrem a vmícháme nakrájená sušená rajčata. Dochutíme solí, oreganem a bazalkou. Promícháme a směsí vyplníme papriky. Přiklopíme, svážeme provázkem a grilujeme dozlatova. Papriky průběžně obracíme.

Na talíři vypadají skvěle a chutnají ještě líp!

Zeleninová jehla s provensálským kořením

Suroviny na 4 porce

  • 16 středních žampionů
  • 2 papriky
  • 16 cherry rajčátek
  • 3 větší cibule
  • kvalitní olivový olej
  • 3 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 2 stroužky česneku
  • nízkotučný tvaroh
  • čerstvé bylinky dle chuti
  • sůl a pepř

Postup

Papriky nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, cherry rajčátka necháme v celku. V míse smícháme olej, citrónovou šťávu, směs provensálského koření, prolisovaný česnek a pepř. V marinádě následně smočíme papriku, rajčátka a žampióny, opatrně obalíme také cibuli. Zeleninu napichujeme střídavě na jehly. Grilujeme na předehřátém grilu cca 10 minut.

Mezitím si nízkotučný tvaroh v misce rozděláme s čerstvými nakrájenými bylinkami, můžeme přidat špetku pepře a sůl podle chuti. Hotové špízy poté namáčíme v bylinkové omáčce.

Tvaroh můžete nahradit například zakysanou smetanou či bílým jogurtem.

Vyzkoušejte grilovanou exotiku!

Pokud už vás nebaví grilovat maso a zeleninu, můžete zkusit ovoce. Je to sladká lahůdka, kterou si zamiluje i zapřísáhlý masožravec. Bohatě vám k tomu postačí banán, který ogrilujte ve slupce asi 12-15 minut. Pak jej oloupejte, nakrájejte na šikmá kolečka a podávejte ke grilovanému masu jako přílohu. Uvidíte, že vám bude chutnat. Doslova totiž voní exotikou!

Navíc ho můžete zapéct s alkoholem, třeba rumem či slivovicí.

Nic tím nezkazíte, naopak grilovaní dodáte tu správnou šťávu.

Štítky:
reklama

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Devět křížů: Je masakr svatebního průvodu poblíž dálnice jen báchorka?
epochaplus.cz

Devět křížů: Je masakr...

Novomanželé kráčí po lesní cestě zpět do vesnice, v...
Byl spokojený, a to mě štvalo
skutecnepribehy.cz

Byl spokojený, a to mě štvalo

Když si můj bývalý manžel našel...
Šišky s rajskou omáčkou
tisicereceptu.cz

Šišky s rajskou omáčkou

Tento pokrm je jakousi kombinací české a...
Chřipka letos bude silnější: Očkování je vhodné už teď
epochalnisvet.cz

Chřipka letos bude silnější:...

Vlna chřipkové epidemie se letos očekává...
Barevné záhady: Kde se vzalo „stříbrné“ plátno?
epochaplus.cz

Barevné záhady: Kde se vzalo...

Když se řekne „hvězdy stříbrného plátna“, všichni...
Přestává ji Kolečko bavit a touží po Polívkovi?
nasehvezdy.cz

Přestává ji Kolečko bavit a...

Vztah s PETREM KOLEČKEM...
Dveře MASTER – co kus to originál
rezidenceonline.cz

Dveře MASTER – co kus to...

Jsou synonymem pro nadčasový minimalistický design, tak...
Milostné trable jako z telenovely
nasehvezdy.cz

Milostné trable jako...

Stále krásná a věčně...
Kosmetika s duší rostlin
iluxus.cz

Kosmetika s duší rostlin

Petra Švábíková, zakladatelka české přírodní...
Významná centra Krkonoš
epochanacestach.cz

Významná centra Krkonoš

V Krkonoších si můžete...
Stopy po dávné megatsunami na Marsu
21stoleti.cz

Stopy po dávné megatsunami...

Že kdysi dávno alespoň část Marsu...
Edgar Cayce: Začalo to nemocí, skončilo léčením ostatních
enigmaplus.cz

Edgar Cayce: Začalo to nemocí,...

Známý prorok Edgar Cayce přišel na...
0 shares