Trochu netradiční recept s použitím kávy a citronového pepře vás potěší svou chutí a určitě mile překvapí.
Na 4 porce budete potřebovat:
4 plátky vepřové kotlety bez kosti, citronový pepř, hladkou mouku na obalení, olej na smažení, 1 střední nadrobno nakrájenou cibuli, 1 šálek (200 ml) silné překapávané nebo turecké kávy bez lógru, 1 lžíci hladké mouky, šlehačku (250 ml), sůl

Přílohy: hranolky, rýže nebo pečivo
1
4 plátky vepřové kotlety bez kosti lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, a obalíme v citronovém pepři a hladké mouce. Čím více citronového pepře se na maso přilepí, tím je pikantnější.

2
Na větší pánvi rozpálíme olej a obalené kotlety zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, zůstalo uvnitř šťavnaté a na mase se vytvořila opečená pepřová kůrka.

3
Přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět a zalijeme kávou a 1 šálkem horké vody. Maso dusíme pod pokličkou do měkka (asi 45 minut) a podle potřeby podléváme vodou.
4
Když je maso měkké, šťávu částečně vysmahneme a zahustíme hladkou moukou, dobře rozmíchanou ve šlehačce. Omáčku podle chuti dosolíme a necháme přejít varem.
5
Podáváme s hranolky, kroketami, bramborem, rýží či pečivem.