V dnešní době může moře krásně vonět i ve vaší kuchyni.
Suroviny na 3 porce
150 g směsi mořských plodů (předvařené mražené)
250 g krevet loupaných (předvařených mražených)
1 balíček špaget
400 g krájených rajčat (1 plechovka)
1 lžička čisté přírodní citronové šťávy
sůl
olivový olej
olivový olej extra virgin
bazalka
petrželka
sýr Formaggio per pasta
Postup
Špagety dáme vařit dle návodu. Do osolené vody, v které se špagety vaří, přidáme trochu olivového oleje. Mražené mořské plody v cedníku propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
Na pánvičku vytřenou olivovým olejem dáme celý obsah plechovky krájených rajčat, přidáme směs mořských plodů, špetku soli, lžičku čisté přírodní citronové šťávy, bazalku podle chuti a pár kapek olivového oleje extra virgin.
Vše necháme povařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne(mořské plody pustí vodu, takže je omáčka nejdříve řídká). Omáčku dáme na uvařené špagety, posypeme nakrájenou petrželkou, případně podle chuti sýrem a hned podáváme.