Klasickou světlou variantu panna cotty můžete ozvláštnit pomocí tmavé čokolády.
Suroviny
2 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany
50 g moučkového cukru
100 g tmavé 60% čokolády na kousky
slunečnicový olej na vymazání
maliny nebo borůvky k podávání
Postup
Dvě lžíce vody dáme do misky a rozmícháme v ní želatinu. Necháme stát dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijeme do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala.
Poté směs nalijeme do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Dáme na 4–6 hodin ztuhnout do lednice.
Deset minut před podáváním vyndáme panna cotty z lednice, vyklopíme a ozdobíme je malinami a borůvkami či jiným čerstvým ovocem, které nám teď v létě roste na zahrádce.