Plody kaki jsou plné prospěšných látek. Obsahují velké množství vitaminu A, fosforu a hořčíku. Jsou bohaté na vlákninu, snižují cholesterol, posilují imunitní systém, pomáhají při stresu, nervozitě a únavě a mají příznivý účinek i při srdečních problémech.
Každá žena jistě ocení, že obsahují lykopen, což je antioxidant oddalující procesy stárnutí.
Suroviny
600 g kachních prsou
2 ks kaki Persimon Bouquet
300 ml šťávy z kachny nebo bujónu
50 ml octa z malin (lze nahradit jablečným octem)
100 ml likéru z pomerančů
200 g cukru
1 lžičku másla
čerstvý zelený česnek
sůl, olivový olej
Postup
Z kachních prsou odstraňte přebytečný tuk a v kůži opatrně nařízněte mřížku. Do hrnce dejte 100 g cukru, ocet a vařte, než začne cukr karamelizovat. Přidejte pomerančový likér, nechte odpařit alkohol, vmíchejte šťávu z kachny a povařte.
Na pánvi rozpusťte máslo spolu se zbylým cukrem a přidejte kaki nakrájené na silnější plátky.
Vařte, dokud ovoce nezkaramelizuje po obou stranách (lze však přichystat kaki i méně zkaramelizované). Česnek spařte ve slané vodě a opečte ho na pánvi s trochou oleje a soli.
Pak dozlatova osmažte prsa z obou stran a naservírujte je na talíř i s kaki, omáčkou a česnekem. Můžete servírovat na salátu s rukolou a se sušenými brusinkami.