Velikonoční sekaná

Velikonoční, ale nejen velikonoční… Sekanou si rádi dopřáváme po celý rok, ale přidáte-li vhodné bylinky, vdechnete jí vyloženě jarní charakter.

Suroviny

½ kg vařené vepřové plece
¼ kg uzeného vařeného masa
¼ litru mléka
7 vajec
7 rohlíků (nebo 1 veka)
miska nasekaných kopřiv
pro chuť další jarní bylinky
sůl, pepř
máslo na vymazání zapékací nádoby

Postup

Pečivo nakrájíme na kostičky, na ně nalijeme žloutky rozšlehané s mlékem a necháme nasáknout. Maso pokrájíme nadrobno, bylinky nasekáme (kopřivy spaříme horkou vodou – přestanou pálit).

Vše spojíme, osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do nádivky. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem, rovnoměrně navrstvíme nádivku (i povrch můžeme poklást plátky másla) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Je výborná teplá i studená.

Štítky: ,

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

0 shares