Připravte 20–25 kusů vynikajících laskonek.
Na korpus: 1 balení na dort Pavlova, 150 ml vody, 100 g strouhaného kokosu
Na krém: malinový krém (součást balení), 400–500 ml smetany ke šlehání
1) Na přípravu laskonek v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obalu. Do těsta krátce zašleháme kokos. Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme laskonky.
Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme asi 90 minut.
2) Troubu vypneme a laskonky necháme v uzavřené troubě vychladnout.
3) Na slepení vyšleháme krém se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obalu. Cukrářský sáček naplníme krémem a slepíme vždy dvě laskonky k sobě.
Foto Shutterstock