Silný, jako od maminky, prostě guláš jak má být.
Suroviny
1 lžíce sádla
2 velké cibule na drobno
700 g hovězího masa (kližky)
1 lžíce mleté papriky
sůl a mletý pepř
2-3 stroužky česneku
150 g rajčatového protlaku
500 ml hovězího vývaru nebo vody
½ lžičky drceného kmínu
400-500 ml světlého piva
2 krajíce chleba
1 lžíce majoránky
křen, chléb nebo knedlíky
Postup
V hrnci rozpálíme sádlo a na mírném plameni na něm opečeme dozlatova cibuli. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Zaprášíme ho paprikou, chvilku osmahneme, přidáme sůl, česnek, protlak, promícháme a zalijeme vývarem.
Přisypeme kmín a dusíme asi hodinu doměkka, občasně podléváme pivem. Střídku chleba nadrobíme do guláše, aby se nám více zahustil se. Na závěr přidáme majoránku. Guláš na talíři ozdobím křenem. Podáváme s chlebem nebo knedlíky, či těstovinami.