Luxusní krůta s kaštanovou nádivkou

Chcete-li si zahrát na opravdu velkého kuchaře a naservírovat svým blízkým recept, za který by se nestyděla ani prvotřídní restaurace, zde je tip pro vás.

Budete potřebovat

asi 4 kg krůty, 500 g jedlých kaštanů, 100 g slaniny, 200 g krůtích jater, 20 g másla, 25 g sušených brusinek, 100 ml portského vína, 250 g mletého masa, 500 ml drůbežího vývaru, 200 g bílého pečiva, 3 vejce, 2 lžíce petrželky, kůra z pomeranče, sůl, pepř

Je samozřejmě možné použít i jednotlivé porce krůty a nádivku upéci ve stejném pekáči samostatně.

Nádivka

1. Oloupané kaštany vložte do vývaru, vařte asi 30 minut a nechte okapat.

2. Slaninu a játra pokrájejte na malé kousky, zvolna osmažte na másle a játra rozmačkejte vidličkou.

3. Brusinky namočte do poloviny vína a nahrubo posekejte do nádivky.

4. V míse smíchejte nasekané kaštany, játra se slaninou, mleté maso, vejce, pečivo namočené ve vývaru, petrželku a pomerančovou kůru. Osolte, opepřete a smíchejte se zbylým vínem.

5. Nádivkou naplňte krůtu, dobře uzavřete, nožky svažte režnou nití a vložte do
trouby předehřáté na 200 °C. Zprudka zapečte, přilijte asi polovinu vývaru.
Teplotu stáhněte na 170 °C a pečte za častého přelévání vypečenou šťávou

(pokud se šťáva rychle vypéká, dolévejte horký vývar).

Štítky: ,
reklama

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

Technologie známá „z kriminálek“ odhalí zločince
epochaplus.cz

Technologie známá „z...

Dostat i z té nejrozmazanější fotky...
Na cestě po Rakousku: Když milujete kolo, historii a přírodu…
epochanacestach.cz

Na cestě po Rakousku: Když...

Desítky jezer, stovky...
Křídlová dveřní klasika
rezidenceonline.cz

Křídlová dveřní klasika

Hodí se všude, kde máme na otevírání tohoto typu dveří...
V pravěku to bez „ostrých loktů“ nešlo
21stoleti.cz

V pravěku to bez „ostrých...

Nejnovější archeologický průzkum dokazuje, že v...
Jejich manželství prochází krizí
nasehvezdy.cz

Jejich manželství prochází...

Na mateřské dovolené je sotva...
Rada Magdaleny Dobromily Rettigové hospodyňkám: Nevěrníkům servírujte polévku
epochaplus.cz

Rada Magdaleny Dobromily Rettigové...

Kuchařka Magdaleny Dobromily Rettigové vydaná...
Svatojánská noc: Čarovný oheň plodnosti
enigmaplus.cz

Svatojánská noc: Čarovný...

Keltové pojímají svátek po slunovratu jako...
Ředkvičkový salát jako příloha k masu
tisicereceptu.cz

Ředkvičkový salát jako...

Nepropásněte sezonu ředkviček, jsou nabité vitaminy...
Již 8. rok v řadě se Hublot stal oficiální časomírou Bol d’Or Mirabaud
iluxus.cz

Již 8. rok v řadě se Hublot stal...

Léto je ideálním obdobím k obnově a...
Mám strach, znovu se zamilovat
skutecnepribehy.cz

Mám strach, znovu se zamilovat

Provdala jsem se za...
Proč chce Bára utéct?
nasehvezdy.cz

Proč chce Bára utéct?

V současné době vážou...
Šílený císař Nero:  Pronásledoval ho duch jeho matky?
epochalnisvet.cz

Šílený císař Nero: ...

Z císařských komnat se ozývá přerývané oddechování. Patří...
0 shares