Vydatný kančí guláš se hodí jako slavnostní nedělní oběd nebo pohoštění při posezení s přáteli.
Ingredience
20 kuliček černého pepře
5 kuliček jalovce
10 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 lžička soli
1 kg kančí plece
3 střední cibule
1 lžička drceného kmínu
150 g másla
150 g anglické slaniny
3 lžíce sherry
200 ml suchého červeného vína
800 ml masového vývaru
1 lžička citronové šťávy
2 a ½ lžíce hladké mouky
Postup
Koření dáme do hrnce, přilijeme 750 ml vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout. Maso dáme do vychladlého odvaru a necháme ho odležet v lednici, nejlépe přes noc. Po odležení maso vyndáme z nálevu.
Cibuli smícháme s kmínem a solí a smažíme na másle. Přidáme nakrájenou slaninu a ještě asi 5 minut restujeme, pak přidáme maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo.
Přilijeme sherry, červené víno a 10 minut dusíme, pak přilijeme vývar, přidáme citron a dusíme do měkka. Maso vyndáme z omáčky a necháme ji zredukovat. Pak ji rozmixujeme. Maso vrátíme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme.