Až zjistíte, jak je příprava této delikatesy snadná, propadnete jejímu kouzlu navždy. Základem je kvalitní čokoláda. Taková, která se rozplývá na jazyku.
Udělat pralinky není tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Zvlášť, když je připravíte bez náplně. Pravda, ty s náplní jsou sice složitější, ale i tak se dají zvládnout.
A když si navíc dáte práci se zdobením, vznikne něco tak luxusního, že máte v mžiku noblesní dárek.
Co budete potřebovat:
kvalitní čokoládu (prodává se v nejrůznějších chuťových variacích ve tvaru malých čoček) * formu na pralinky * nádobu na rozpouštění čokolády * cukrářský sáček na plnění pralinkové formy čokoládou * speciální jedlou prachovou metalickou barvu v odstínu zlaté (tento jemný zlatavý prach dodá pralince originální, luxusní efekt) * štěteček na nanášení prachové barvy
A jdeme na to:
1) Nejprve si nad vodní lázní rozpusťte čokoládu (rozpuštěná čokoláda by neměla přesáhnout 46 °C).
2) Pomocí cukrářského sáčku naplňte pralinkovou formu. Pak formou několikrát klepněte do pracovní desky, abyste uvolnili z čokoládového krému bublinky vzduchu.
3) Nechte ztuhnout, nejlépe v chladničce. Pak dnem vzhůru s formou opatrně klepněte znovu o pracovní desku, tím se pralinky uvolní.
4) Nakonec je dekorujte zlatým prachem.
Tip Paní domu: Pralinky jsou chutnější s náplní. Příprava je ale složitější. Nejprve se nanese tenká vrstva čokolády, která se temperamentním poklepáváním formy rozprostře po okrajích jednotlivých pralinkových políček. Po ztuhnutí se nanese připravená náplň a na ní se přidá další várka čokolády.
Foto: Shutterstock