Na novinových stáncích se objevilo nové číslo Paní domu 10, nepřehlédněte ho, obsahuje totiž jako dárek dvě pikantní směsi koření pro tradiční speciality mexické a texaské kuchyně z osmaženého masa. Co si můžete s tímto kořením od vyhlášené značky Antica Cantina vyzkoušet?
Fajitas
V klasické verzi jsou to tortilly plněné zprudka osmaženým nakrájeným masem – může být kuřecí, vepřové i hovězí – s cibulí a paprikami. Typickou chuť této specialitě dává směs koření, jejímž základem je paprika a chilli.
K těm se přidávají v různých místních variantách aromatické druhy jako oregano, fenykl nebo rozmarýn.
* Nejdřív si připravte marinádu a smíchejte 1 lžíci koření se 2 lžícemi limetkové šťávy a 3 lžícemi oleje. Přidejte půl lžičky soli a do marinády naložte 0,5 kg pokrájeného masa nejlépe přes noc.
* Druhý den nakrájejte velkou červenou cibuli a 3 papriky na proužky, opečte na oleji, pak přidejte marinované maso.
* Hotovou směsí plňte nahřáté tortilly a můžete podávat. V domovině této pochoutky se na stůl ještě dává rajčatová a avokádová omáčka.
Náš tip: Masová směs fajitas bude skvěle chutnat i s rýží.
Burritos
Tak se říká tortillám plněným masovou směsí s rajčaty a fazolemi. Fantazii se zde meze nekladou, můžete přidat zeleninu podle chuti a pro vydatnost ještě rýži.
* Základem na dvě porce je 250 g pokrájeného masa, 200 g zralých sladkých rajčat a 100 g vařených nebo sterilovaných fazolí, samozřejmě také cibule a česnek. Maso a cibuli nejdřív zprudka orestujte a přidejte směs koření.
* Když se koření prohřeje a rozvoní, přisypte pokrájená rajčata a fazole. Pak zmírněte oheň a duste asi 15 minut, dokud se tekutina neodpaří a směs nezhoustne.
Koření je přibaleno jako dárek pouze v časopisech ve volném prodeji na stáncích.