Bábovka jako od maminky

Výbornou pomerančovou bábovku s osvěžující polevou zvládne každý. Upečte ji třeba k nedělnímu kafíčku.

Suroviny

Na těsto

350 g másla
300 třtinového cukru
2 balení vanilkového cukru
6 vajec
nastrouhaná kůra ze dvou pomerančů
300 g hladké mouky
50 kukuřičného škrobu
2 lžičky prášku do pečiva
tuk a mouka na formu

Na polevu

250 g moučkového cukru
2 lžíce horké vody
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce citronové šťávy

Postup

Změklé máslo nakrájené na kousky untřete se třtinovým a vanilkovým cukrem. Do hmoty zašlehejte vejce a pomerančovou kůru. Mouku promíchejte s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva a pak směs postupně vmíchejte do máslové hmoty.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a dejte péct do trouby při teplotě 175 ºC asi na hodinu.

Připravte si polevu. Moučkový cukr utřete s horkou vodou a pomerančovou a citronovou šťávou dohladka a dohusta.

Upečenou bábvku nechte vychladnout. Pak ji vyklopte z formy, postříkejte polevou a dozdobte proužky pomerančové kůry.

Štítky:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Komentáře

Nenechte si ujít další zajímavé články

0 shares