Pokud používáte citron do omáček nebo na pokapání ryby, určitě ho nespotřebujete celý. Namočte ho do misky se studenou vodou a vložte do chladničky. Citron zůstane čerstvý i týden.
Druhá možnost je nakapat na talířek trochu octa a poloviny citronu dát řeznou stranou dolů.
Kupujete-li bio citrony, nezapomeňte, než budete vymačkávat, ostrouhat kůru. Uzavřete ji v krabičce nebo v sáčku a dejte do mrazáku. Kdykoliv budete péci něco, kam se citronová kůra dává, budete mít po ruce čerstvou.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2023/02/shutterstock-15446524820-768x614.jpg)
Citron dokonale vymačkáte, když ho předtím zahřejete nebo proválíte na prkénku.
Citronovou šťávou můžete vyčistit prkénka, vály i plastové nádobí, které rádo přijímá pachy různých surovin.
Pachu v myčce se zbavíte, když před každým mytím vložíte do oddílu na příbory kůru z vymačkaného citronu.
Foto: Shutterstock