Chcete posedět s přáteli a přemýšlíte, jak udělat něco dobrého, jednoduchého, něco, co se dá uvařit i venku? Tenhle recept by se vám mohl hodit.
Na čtyři porce budete potřebovat
200 g masa (můžete použít kuřecí nebo vepřové), 1 lžíci oleje (do marinády), 1 větší cibuli, 1 papriku, 2 rajská jablíčka, 100 g uzeniny (nejlepší je kvalitní špekáček), 2 stroužky česneku, 2 lžičky směsi koření „Steak“, 2 lžíce oleje nebo sádla na smažení, 200 g hub, 1 větší brambor, 1 lžička sladké maďarské papriky, 200 ml vývaru (kuřecí, vepřový, zeleninový), sůl, chilli nebo cayenský pepř
Maso nakrájejte na nudličky. Přendejte je do misky, do které dále přidejte 1 lžíci oleje, na kostičky nakrájenou čerstvou papriku s rajčaty a 2 lžičkami kořenicí směsi Steak. Vše dobře promíchejte a nechte v lednici asi ½ hodiny odležet.
V kotlíku (nebo hrnci) rozpalte 2 lžíce oleje nebo sádla a nechte na něm zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky a na kostičky nakrájenou uzeninou.
Přisypte očištěné a na kousky nakrájené houby, 3 minuty restujte a přidejte naloženou masovou směs, kterou za stálého míchání smažte až do úplného změknutí masa (bude to trvat asi 10 minut).
Těsně před koncem smažení přidejte lžičku sladké maďarské papriky a promíchejte.
Poté směs podlijte asi 200 ml horkého vývaru, najemno do ní nastrouhejte brambor, promíchejte a za občasného míchání vařte 10 minut. Podle chuti dosolte a přiostřete trochou chilli nebo cayenského pepře.
Podávejte nejlépe s čerstvým tmavým chlebem.
Text: Podle Koření od Antonína upravila Eva Hořánková
Foto: Shutterstock