Připravte letos nádivku trošku jinak.
Potřebujete
6 rohlíků
500 ml mléka
1 malou cuketu
2 mrkve
1 menší cibuli
4 stroužky česneku
3 vejce
600 g směsi lesních hub
kmín
sůl
majoránka
pepř mletý
máslo na potření
Postup
Rohlíky nakrájejte na plátky a navlhčete mlékem.
Mražené nebo sušené houby (ty předem namočte) chvíli poduste na másle s kmínem a pak je nakrájejte na drobné kousky.
Nakrájejte cibuli nahrubo, česnek najemno, nastrouhejte mrkev a cuketu na hrubém struhadle. Na másle zpěňte cibuli, pak přidejte česnek a zeleninu a poduste do měkka.
Houby a zeleninu přidejte k namočeným rohlíkům, ochuťte solí, pepřem a majoránkou, promíchejte, přidejte rozšlehaná vejce a znovu zamíchejte. Podle potřeby můžete přidat trochu krupice, aby byla nádivka přiměřeně hustá.
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravenou směs rozprostřete do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, povrch uhlaďte, pokapejte rozpuštěným máslem, vložte do trouby a pečte cca 30–45 minut dozlatova.