Ideální je, pokud necháte salát uležet, rozložení chutí je potom mnohem zajímavější.
Ingredience
300 g těstovin
500 g chobotniček nebo mix mořských plodů
2 mrkve
2 rajčata
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 střední cibule
3 stroužky česneku
1 lžička tabasc
1 lžička citronové šťávy
2 špetky cukru
olivový olej
1 lžíce octa
kopr S
sůl
Postup
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje.
Plody moře propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do osolené vody. Přidáme ocet a mrkev nakrájenou na kousky. Vaříme zhruba 10 minut. Necháme vše ve vývaru vychladnout a až pak nakrájíme.
Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata a papriky na menší kousky. Přidáme plody moře, propláchnuté těstoviny, tabasco, cukr, citronovou šťávu a dosolíme. Na závěr přidáme nasekaný kopr a vše dobře promícháme.