Šťavnatá sekaná nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo bramborami a zeleninovou oblohou.
Suroviny na 6 porcí
1 kg mletého krůtího masa
100 g strouhanky
120 ml mléka
4 vejce
2 lžíce strouhaného křenu
2 lžíce hořčice
1 lžíce rajského protlaku
8 stroužků česneku
1 lžička mleté sladké papriky
sůl, pepř
Postup
Do mletého masa přidejte strouhanku, mléko, vajíčka, křen, hořčici a protlak a promíchejte.
Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte a vmíchejte do těsta. Přidejte mletou papriku, sůl a pepř a pak těsto důkladně propracujte rukama.
Ze směsi vytvarujte dva bochánky a dejte je do pekáčku. Podlijte troškou vody, přiklopte a dejte péct do vyhřáté trouby na 190 °C asi na 35 minut. Průběžně polévejte výpekem. Pak odkryjte a nechte asi 10 minut dojít, aby maso získalo zlatavou kůrčičku.