Nebudeme vám radit takové banality, jako je vzít citron na vybělení pih nebo prstů zažloutlých od cigaret. Víme, že jste ženy dost zkušené na to, abyste mohly samy radit. Proto se vás pokusíme překvapit tipy, které jste určitě ještě nikde nečetly.
Na zapálení grilu jsou úžasným pomocníkem pruhy sušené citronové kůry. Nejen že báječně chytají, ale navíc šíří i příjemnou vůni.
Do myčky dejte vymačkané zbytky citronu, dřív než je definitivně vyhodíte. Postarají se, aby se sklo opravdu blýskalo, a ještě zamezí zápachu, pokud bude nádobí v myčce déle ležet.
Ryby se na pánvi nerozpadají, když na dno nalijete trochu citronové šťávy. Ryba musí být ale přirozeně vcelku, na lisované bločky z tresek to nezabírá. Pomocí citronu navíc odstraníte i pach rybiny z rukou.
Lámavé nehty postupně vylepšíte, když špičky prstů 2x až 3x týdně na chvíli zaboříte do „masíčka“ rozkrojeného citronu. Chce to ale trpělivost a pravidelné opakování.
Pokud máte suchou a hrubou kůži na rukou, pak na ni masáže rozšiřte. Třete ruce kolečky citronu, nechte působit, pak opláchněte a namažte krémem. Ruce budou krásně jemné.
Pomáhá hubnout: Ve sklenici smíchejte 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci sirupu a špetku kayenského pepře. Dolijte minerálkou nebo vodou a pijte denně nalačno před obědem.
Unaveným nohám udělá dobře masáž čerstvě vylisovanou šťávou. Důkladně ji vetřete do kůže, nebojte se, nebude podrážděná, ale naopak krásně vláčná.
Pro malé množství šťávy nemusíte rozřezávat celý citron. Stačí pomocí špičaté špejle nebo nožem udělat do kůry citronu menší otvor. Snadno tak vylisujete i malé množství šťávy, které budete potřebovat.
A ještě jeden tip navíc: Před lisováním namočte citron na půl hodiny do vlažné vody. Bude z něj více šťávy.
Text: Dana Pešková, foto: Shutterstock