Suroviny
6 vajec
50 g kakaa
80 g cukru krupice
80 g cukru moučky
špetka soli
160 g hladké mouky
160 g másla
160 g čokolády na vaření
Na potření:
1 sklenka meruňkové zavařeniny
Na polevu:
240 g čokolády na vaření
¼ l šlehačky
Postup:
Našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny.
Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme a nakonec pomalu přisypeme mouku.
Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut. Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme zavařeninou.
Celý korpus pak potřeme ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.