Suroviny na 6 porcí:
2 lžíce kakaa
1–2 balíčků cukrářských piškotů
2 vejce
2 balení mascarpone
1 hrnek instantní kávy
2 lžíce cukru krystal
2–3 lžičky likéru Amaretta
Postup:
Uvaříme kávu a nalijeme ji do hlubokého talíře. Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Ke žloutku přidáme cukr a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílku tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme sýra mascarpone a mícháme (nešlehat!), dokud se nespojí.
Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh. Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2–3 lžičky Amaretta.
Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit tiramisu. Do kávy z jedné strany namáčíme piškoty a uděláme z nich základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém.
Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc do lednice.