Dostali jste chuť na nějakou jablíčkovou dobrotu? Není nic snazšího, než si jednu takovou připravit. Zkuste třeba tenhle pečený dezert.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2025/02/priprava0-768x516.jpg)
Připravte si: 8 středních jablek, nádivku z ½ hrnku müsli s ořechy, 2 lžic rozinek, 2 lžic hnědého cukru, 2 lžic másla a 2 lžic skořice, papír, pekáček, vykrajovač jádřinců a nůž
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2025/02/10.jpg)
1) Z jablka odřízněte vrchní třetinu se stopkou.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2025/02/20.jpg)
2) Pomocí vykrajovače odstraňte jádřinec. Dejte pozor, ať ho neprotlačíte skrz jádřinec, jablko musí být uzavřené.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2025/02/30.jpg)
3) Nožíkem odstraňte zbytky jádřince a v jablku vyřízněte malou mističku.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2025/02/40.jpg)
4) Do vyhloubeného otvoru namačkejte připravenou nádivku a zakryjte ji odříznutou svrchní částí jablka.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2025/02/50.jpg)
5) Jablka naskládejte na pekáček vyložený pečicím papírem.
6) Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Servírovat můžete samotná nebo se šlehačkou.
Tip: Vyzrálejší měkká jablka pečte kratší dobu, jinak vám popraská slupka. Tvrdší jablka naopak pečte déle. Že jsou správě upečená, poznáte zkouškou špejlí.
Nejen tenhle recept, ale také spoustu návodů na tvoření z různých materiálů najdete v knize Libuše Schneiderové Tvoření pro radost nakladatelství Fragment, fragment.cz.
![](https://panidomu.cz/wp-content/uploads/2025/02/tvoreni-pro-radost0.jpg)