Máte chuť na něco zdravého a dobrého? Ne, nevylučuje se to. Redakce Paní domu dostala ve škole vaření Chefparade bezvadný tip od zkušených kuchařů Jana Hajného a Michaela Černého.
Podávat se bude losos v bylinkovém zábalu s pečenými brambory. Jde to rychle a recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i ten, kdo se kuchyni jinak vyhýbá.
Lososa jsme nakrájeli na úhledné porce a pak jsme si připravili bylinky – použít se dá, co vám chutná, třeba čerstvý tymián, bazalka, kopr nebo jejich směs. Bylinky jsme nasekali a promíchali s trochou olivového oleje. Bylinkovou kašičkou jsme pak potřeli každou porci lososa.
Zbývá osolit, opepřit, navrch položit plátek citronu nebo limetky.
Každý kousek jsme ještě pěkně zabalili do alobalu, aby ryba při pečení nevysychala, naskládali na plech a strčili do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 15 minut.
Jako příloha se hodí pečené brambory ve slupce. Nakrájeli jsme je na malé kousky, přidali celé stroužky česneku a nasekaný čerstvý rozmarýn. Pak jsme ještě osolili a zakapali olivovým olejem a nechali péct do měkka.
A můžete podávat!
Text: Lenka Korandová
Foto: Kateřina Pavelcová