Vindaloo je populární indické jídlo spojující vůni koření a pikantní chuť chilli. Je ideální jako netypický oběd.
Suroviny na 4 porce
12 kuřecích paliček
6 lžic řepkového oleje
2 lžíce koření vindaloo másala
70 ml červeného vinného octa
2 cibule
6 stroužků česneku
20 g zázvoru
4 rajčata
6 chilli papriček
1 lžička třtinového cukru
sůl
Postup
Na pánvi nasucho opražte koření vindaloo másala. Přesypte do mísy a zalijte octem. Přidejte asi ½ lžičky soli a promíchejte. V této marinádě obalte očištěné kuřecí paličky a nechte marinovat ideálně přes noc.
Ve větší hluboké pánvi rozpalte olej. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričky a nastrouhaný zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, slijte olej na jinou pánev a zprudka na něm orestujte marinované kousky kuřete ze všech stran dozlatova.
Přidejte zpět česnek, cibuli, zázvor, chilli papričky, zbytek marinády, nakrájená rajčata a třtinový cukr a zalijte asi 200 ml vody. Za občasného míchání duste pod pokličkou asi 45 minut. Podávejte s rýží nebo plackami.