Dobře vychlazená rajčatová polévka, která je klenotem španělské kuchyně, přijde v horkých letních dnech k chuti.
Suroviny na 3 porce
1 kg rajčat
1 cibule
1/3 salátové okurky
½ zelené papriky
½ červené papriky
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce vinného octa
1 lžička soli
špetka pepře
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
Zeleninu dobře očistěte, z paprik odstraňte semínka, z okurky zrníčka, cibuli oloupejte a vše nakrájejte na menší kousky.
Vložte do robotu a přidejte česnek, olivový olej, sůl a špetku pepře. Mixujte a postupně, podle chuti, přidávejte vinný ocet. Rozmixujte dohladka. Polévku dejte vychladit na alespoň 30 minut do lednice.
Polévku naservírujte do hlubokých talířů nebo misek, ozdobte lístečky čerstvé bazalky a podávejte.