Jemná chuť lososího masa dává pomazánce naprostou výjimečnost, a navíc ji téměř každý zbožňuje, takže ji určitě nevynechte.
Ingredience
2 lososí hlavy
120 g odřezků z lososa
1 cibule
1 lžička koriandru
200 ml majonézy
několik kapek citronu
sůl, pepř
Postup
Dobře opereme hlavy i odřezky a dáme je vařit v mírně osolené vodě s malou cibulí vcelku.
Vychladlé hlavy a odřezky obereme, cibuli necháme okapat a s masem ji rozmixujeme.
Do hmoty dáme nadrobno nasekaný koriandr, majonézu, podle chuti dosolíme, opepříme a třeba i lehce zakápnout citronem.
Pomazánka se skvěle hodí na tmavou bagetu a ozdobit ji můžeme půlkou cherry rajčátek.
Tip: Pro ty, co si hlídají linii, raději zvolte místo majonézy měkký tvaroh.